Kto zapłaci za koszty akcji (ileś zastępów PSP, OSP, woda, paliwo, utylizacja, sprzątanie) ? Mam nadzieję, że nie podatnicy, czyli my wszyscy. Mam też wiarę, że uczciwie prowadzone śledztwo wskaże winnego, który umyślnie bądź nieumyślnie był sprawcą tego pożaru. I ten winny zapłaci, prócz kary, również w całości koszty akcji gaszenia i sprzątania co do grosza.
Władze miasta instytucje odpowiedzialne za wydanie decyzji na utworzenie wysypiska w środku miasta powinny stanąć przed prokuratorem razem z właścicielem firmy HAK ? Nie ma zagrożenia skażeniem nie ma nic i jak zwykle odpowiedzialności nikt nie poniesie bo przecież nic takiego się nie stało . A gdyby wiatr był w stronę miasta ludzie by się dusili wtedy była by dopiero panika ale jak napisałem nic się nie stało na razie nic i oby nigdy bo jak zwykle my obuwaltele i mieszkańcy najbardziej na tym ucierpimy
Sortownia odpadów o rozmiarach wysypiska w centrum miasta. Ale winnych nie będzie.
Zapewne cały teren był objęty monitoringiem wizyjnym i będzie widoczne powstanie samozapłonu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!