Ciekawa jestem dlaczego tak rzadko są odbierane śmieci o dużych gabarytach które nie klasyfikują się do żadnego przedziały segregacji?. Co właściciele domków jednorodzinnych maja z nimi robić?
Podwyżka śmieci,podwyżka ścieków,wody+inne podatki lokalne(waloryzacja emerytur 36 zł miesięcznie)+inne podwyżki tj.lekarstwa,czynsze,wizyty u lekarzy.-pomimo waloryzacji świadczeń siła nabywcza emerytury maleje-może PIS coś zmieni w tym zakresie?-tworzy się tzw stary portfel-społeczeństwo biednieje,a tłuste koty mają się coraz lepiej.
niech firmy ujawnią wpływy za surowce wtórne bo się okaże ze płacimy z 30 zł za segregowane. Coś mi się zdaje że kupę kasy da się zarobić na śmieciach. Jak ktoś ma pomysły zakładamy firmę wywożącą śmieci. Kupi się z 8 śmieciarek w Niemczech zbijemy cenę w przetargu na wywóz śmieci i te śmieciarki zwrócą się w ciągu 3 lat a tu jeszcze kasa za surowce wtórne.
W moszczenicy na osiedlu fabrycznym na dworcowej za smieci placimy 16 zeta za niesegregowane
Zamurowa 3=pojemnik na plastik nie oprozniany dlugi czas-plastik wrzucany w inne pojemniki---Radni piotrkowscy podwyzszaja opłaty -a gdzie kontrola tej tak zwanej segregacji (wyjeżdzcie na zachód -zobaczcie jak to naprawde powinno wygladac)pusty śmiech:P:P:P:P:P:P
To ja mam słowo do wyborców PO. To dzieki waszym głosom na PO mamy chorą ustawę śmieciową.. Więc ci bogaci w ramach wspierania partii POwinni dokładać z podatków wiecej do ustawy śmieciowej
żadnych wiadomości pozytywnych tylko kto co zrobił źle albo kogo ukarali NO I OCZYWIŚCIE co i o ile drożeje i niby wszystko dla naszego "dobra"
A co na to doradca prezydenta od odpadów? Zabierze głos. Bo jak doradcą był Pawlak to jakoś potrafił się tematem zająć
Wg mnie śmieci miasto powinno odbierać bezpłatnie. W końcu płaci się podatki itp.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!