Przesyłki kurierskie są dla osób, które cały dzień siedzą w domu lub w pracy. Płaci się drogo, a później trzeba gonić za kurierem, bo on dwa razy nie może podjechać, jak Cię nie ma w domu.
no a słyszeliście o bliskiej paczce? jest mega ekonomicznym rozwiązaniem, bo nadanie przesyłki kosztuje 5-6 złotych, a nie trzeba na kuriera czekać, bo odbiera sie ja w jednym z wybraych punktów :).
Pracownicy poczty pracuja bardzo dobrze, maja duza cierpliwość do narzkających Mietków i Michalin. Problebem poczty jest ilość pracowników na zmianie. (czesto jedno okienko a kolejka z 10 osób). Minusem ze nie funkcjonuje w sobotę. Kuriery dobre i złe kwestia pracowników. Kiedyś zamawiałem cos UPS-em i na stronie jakos niesprawnie działało monitorowanie, kurer niby 2 razy miał próbe doręczeie mimo numeru telefonu nie zadzwonił. Czasami z tymi paczkami to jak z oczekiwaniem na Świętego mikołaja musisz cały dzien siedziec w domu i czekać. Dla mnie faworytem paczek jest Paczkomat tanio - szybko i sprawnie to paczka czeka na mnie a nie ja na nia.
Tańsza jest strona furgonetka.pl, sam korzystam i jest taniej niż za to samo w e paka
Gdyby poczta polska pracowała tak jak powinna to ludzie by też korzystali z jej usług częściej. A jak np na moim przykładzie, zamawiam paczkę, czekam na nią po czym na stronie moim oczom ukazuje się status "awizo - mieszkanie zamknięte" no to przepraszam bardzo, nie po to płacę za dostarczenie mi przesyłki, żebym musiał jeszcze lecieć do placówki na Słowackiego lub na Łódzką. wolę dopłacić te 5 czy 7 zł i mieć ten komfort, że paczka na pewno zostanie mi dostarczona do domu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!