Gdyby poczta polska pracowała tak jak powinna to ludzie by też korzystali z jej usług częściej. A jak np na moim przykładzie, zamawiam paczkę, czekam na nią po czym na stronie moim oczom ukazuje się status "awizo - mieszkanie zamknięte" no to przepraszam bardzo, nie po to płacę za dostarczenie mi przesyłki, żebym musiał jeszcze lecieć do placówki na Słowackiego lub na Łódzką. wolę dopłacić te 5 czy 7 zł i mieć ten komfort, że paczka na pewno zostanie mi dostarczona do domu.
Tańsza jest strona furgonetka.pl, sam korzystam i jest taniej niż za to samo w e paka
Pracownicy poczty pracuja bardzo dobrze, maja duza cierpliwość do narzkających Mietków i Michalin. Problebem poczty jest ilość pracowników na zmianie. (czesto jedno okienko a kolejka z 10 osób). Minusem ze nie funkcjonuje w sobotę. Kuriery dobre i złe kwestia pracowników. Kiedyś zamawiałem cos UPS-em i na stronie jakos niesprawnie działało monitorowanie, kurer niby 2 razy miał próbe doręczeie mimo numeru telefonu nie zadzwonił. Czasami z tymi paczkami to jak z oczekiwaniem na Świętego mikołaja musisz cały dzien siedziec w domu i czekać. Dla mnie faworytem paczek jest Paczkomat tanio - szybko i sprawnie to paczka czeka na mnie a nie ja na nia.
no a słyszeliście o bliskiej paczce? jest mega ekonomicznym rozwiązaniem, bo nadanie przesyłki kosztuje 5-6 złotych, a nie trzeba na kuriera czekać, bo odbiera sie ja w jednym z wybraych punktów :).
Przesyłki kurierskie są dla osób, które cały dzień siedzą w domu lub w pracy. Płaci się drogo, a później trzeba gonić za kurierem, bo on dwa razy nie może podjechać, jak Cię nie ma w domu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!