Widać,że zaczął się już sezon na tematy kampanii wyborczej. To dopiero początek, ale przyszli pretendenci zarówno do najważniejszego fotela jak ci co chcą zasiadać i radzić będą się dwoić i troić by skutecznie zaistnieć na lokalnym podwórku. Jeden radny to już nawet banery rozwiesił nie bacząc na szalejące wiatry.
Czy może być nam ciepło za małe pieniądze, a może bez żadnych opłat , bo to się nam należy? Kto wie czy tak się nie stanie w najbliższej przyszłości, skoro szykują nam nawet dochód gwarantowany. Ale jak na razie trzeba za to płacić i pewnie w najbliższym czasie jeszcze więcej. Jedni uważają, że się da taniej, inni z kolei , że się nie da. Jedni są za, inni przeciw, jak to kiedyś podsumował klasyk, “jestem za , a nawet przeciw”.
Warto by dokonać porównania jak to wygląda w innych miastach naszego województwa, np. W Tomaszowie, Bełchatowie czy Radomsku. Czy bardzo odbiegamy od nich zarówno na plus, czy na minus?
Jako odbiorca indywidualny nośników energii dostałem już pismo, w którym zawarto informację plus nowe wyliczenie, że od lipca przestanie obowiązywać zamrożenie cen energii i gaz zdrożeje 60%, a energia elektryczna 80%. Wówczas żadni “czarodzieje” bez względu na przynależność polityczną nic nie wymyślą, bo rzeczywistości nie da się oszukać. Podobnie jak w wierszu Juliana Tuwima o lokomotywie, “ I choćby przyszło tysiąc atletów i każdy zjadłby tysiąc kotletów i każdy nie wiem jak się naprężał, to nie udźwigną, taki to ciężar...”
Przewodniczący Rady Miasta Marian Błaszczyński był jedynym z 23 radnych w Piotrkowie, który opowiedział się przeciw podwyżkom diet dla radnych. Pięciu radnych nie wzięło udziału w głosowaniu, a siedemnastu poparło uchwałę. W przypadku głosowania nad wynagrodzeniem prezydenta miasta nie było żadnych głosów "przeciw". Uchwałę poparło dziewiętnastu radnych, a czterech nie wzięło udziału w głosowaniu. Dokładne wyniki głosowania widoczne są na załączonych do artykułu zdjęciach.To był rok 2021!
Brawo Pani Marlena jedyna osoba w Radzie miasta co potrafi stać za mieszkańcami.
Jak pani taka doskonała to może zajmie się sprawą z betoniarnią na Wroniej?
To ile te inwestycje w Elektrociepłowni będą kosztować? Tyle co zmodernizowana ciepłownia za ok.50 mln zł, teraz kogeneracja ok.16 mln i jeszcze geotermia z Moszczenicy. Kto to wszystko udźwignie? my Piotrkowianie z naszymi pensjami? my miasto kurczące się i z przewagą emerytów? Pieniądze z UE zgarną zapewne większe ośrodki, takie jak chociażby Łódź, a my zostaniemy w ciemnej...
Warto najpierw poczytać, a nie męczyć temat od lat bez pojęcia. Opłata za kogeneracje jest dolicza do rachunków.
Zbliżają się wybory, Czy aby ta Pani jest dobra kandydatką na prezydenta ?
Idą wybory a ta Pani odgrzewa temat bo nie ma co zaprezentować wyborcą
Zawsze wiedziałem ze Pani Marlena jest nie tylko piękna kobietą ale do tego również elokwentną i mądrą. Takiej żony szukam. Ach?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!