metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)02.09.2020 10:34

Można dopłacić, żeby dostać mocniejszą lub więcej?

00

covid ~covid (Gość)02.09.2020 09:49

Teraz to nie wiadomo, czy w ogóle będzie ktokolwiek chorował na starą, dobrą grypę. Teraz to właściwie covid rules.

51

bnrn ~bnrn (Gość)02.09.2020 10:32

Nie dajcie się w to wkręcić. Włosi zaszczepili przeciw grypie w grudniu 2019 większość starszych ludzi............

61

j. ~j. (Gość)02.09.2020 22:01

Antyszczepionkowcy już się pewnie szykują do akcji protestacyjnych pod hasłem, że szczepionki zabijają, a ja bym, sporo zapłacił, żeby się móc już zaszczepić, bo szczepionki, to wielkie dobrodziejstwo, a w tym roku może być ich za mało.... Mam nadzieję, że większość ludzi włączy myślenie, przejrzy na oczy i nie będzie wierzyć znachorom, tylko uwierzą lekarzom i będą chcieli się zaszczepić. To jedyny ratunek, bo jak będziemy chorować na grypę, to nie będzie wiadomo, kto ma również COVID, a nie można np. miliona ludzi wysłać na kwarantannę! Zaszczepić się! Koniecznie się trzeba zaszczepić! Ja się szczepię co rok od ok. 20 lat, nigdy mi to nie zaszkodziło i nie choruję na grypę! Niech się mądrzy ludzie szczepią, a antyszczepionkowcy niech zgrzytają zębami ze złości! Vivat szczepionki! Vivat!

24

Kazik ~Kazik (Gość)02.09.2020 19:26

Kto raz się zaszczepił tego żałuje i więcej tego nie zrobi

33

gość ~gość (Gość)02.09.2020 10:42

Radzę się szczepić, ale codziennie -miodem, cebulą i czosnkiem. Zdrowo, bezpiecznie i skutecznie

71

Polina ~Polina (Gość)03.09.2020 07:17

Raz to zrobiłam i w zime było ok ale już wiosna, lato i jesień choroba za chorobą się do mnie przyklejały. Nigdy więcej

11

gość ~gość (Gość)02.09.2020 15:07

Ja 10 lat temu, pierwszy i ostatni raz zaszczepiłem się przeciw grypie w jednej z piotrkowskich przychodni (w wieku około 19 lat). I po tym wydarzeniu, chyba drugi (lub trzeci) raz w życiu, zachorowałem na tę chorobę. Nigdy więcej żadnych szczepień na sezonowe infekcje. Robicie to na swoją odpowiedzialność.
Pozdrawiam Michał "Koks"

52

Iwona.Lis Iwona.Lisranga03.09.2020 22:33

Lekarzem nie jestem, ale zdaje się, że szczepienia przeciwko grypie mają zmniejszyć ryzyko ewentualnych powikłań wywołanych grypą, mogę się mylić:)

00

gość ~gość (Gość)04.09.2020 00:04

Dla naiwnych w pierwszej kolejności.

12

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat