Tak to jest jak się pusze ustawy na kolanie w kilka tygodni, nie konsultuje z fachowcami i ogłasza się rewolucję w podatkach na kilka tygodni przed wejściem w życie. Ale winni są księgowi, kadrowe, lekarze bo przy powinni czytać w myślach rządzących jaka jest interpretacja. Teraz będą naprawiać szybkimi poprawkami i jak ich znam to popsują jeszcze więcej.
Tak jesteście z PIS przygotowani, że nawet nie opublikowaliście poprawnego druku pit-2. Ten na stronie rządowej powołuje się na właśnie uchylony przez pisiornię przepis ustawy.
Całe obecne państwo to jden totalny chaos, nad którym nikt nie panuje. Problemy rozwiązywane są prowizorycznie, "na kolanie", bez jakichkolwiek dalekosiężnych planów i synchronizacji.
Od kolegi:
Zgodnie z zasadami funkcjonowania państwa prawnego PRAWO NIE DZIAŁA WSTECZ.
Z przyjętych rozwiązań przez PiS-owski Rząd Premiera Mateusza MORAWIECKIEGO koronnego programu PiS NOWY ŁAD wynika, że ta zasad nie obowiązuje w Polsce.
Jestem emerytem od 2016 roku po przepracowaniu 46 lat.
Z tego NOWEGO BEZŁADU PiS zostałem bezprawnie pozbawiony NABYTYCH PRAW EMERYTALNYCH w 2016 roku.
Powiem i nazwę rzecz po imieniu ZOSTAŁEM OKRADZIONY, nie po raz pierwzsy zresztą, gdyż od dwóch lat OKRADANYJESTEM przez ten RZĄD PiS z OSZCĘDNOŚCI ZŁOŻONYCH nz tzw. "Czarną godzinę" w banku w majestacie PiS-owskiego prawa.
W TVP dziś będzie że to wszystko to wina TUSKA i PUTINA :)))))
W moim przypadku to PIS to największa szarańcza w Polsce: w moim przypadku tylko inflacja, podwyżki, opłaty, PIS sobie podnosi wynagrodzenia, a ja mam obniżkę.
Najlepiej iść do pracy a nie pasożytować !!!! A pracy jest w bród !
W pańśtwie PIS jedno się opłaca....nic nie robić i dej dej dej.
Najlepiej to starać się o pracę, uczyć się i nie głosować na socjalistów
Czyli nawet jak się zarabia pensję minimalną to dodatek już się nie należy hmm czyli najlepiej nie pracować i żyć z zasiłków. Podliczając wszystkie socjale i dodatki wyjdzie się jeszcze lepiej niż pracując za pensję minimalną. Tak się hoduje osoby bezrobotne .
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!