Żonę mam w depresji, odkąd półtora roku temu zaczęła czytać Gazetę Trybunalską. Zapisane i wykupione psychotropy wyrzuca do muszli sedesowej twierdząc, że ta gazeta jest dla niej wystarczająco skutecznym lekiem na tą chorobę.
Czy zauważyliści, że same kobiet są chore na depresję i leczą również same kobiety. To chyba jakiś babski pomysł na życie, aby się nie narobić, a poplotkować i ponarzekać, na chłopa najczęściej. Co chłopiska nie mają problemów i nie wymagają opieki i pomocy? Psychiatrzy, psycholodzy i psychoterapeuci to szarlatani, a nie lekarze - oczywiście kpię sobie! Kiedyś tego nie było. Ludzie wierzyli w Boga, chodzili do Kościoła gdzie się modlili, gdzie ksiądz udzielał pociechy duchowej i W KONFENSJONALE WYSŁUCHIWAŁ wszelkich problemów, kłopotów, grzechów i UDZIELAŁ PORAD i POCIECHY, dawał R O Z G R Z E S Z E N I E. Świat został przez wiadome siły zlaicyzowany, odebrano ludziom wiarę w Boga, a w zamian nie dano nic, to teraz są problemy. Niestety takie są fakty. Diabeł ludziom miesza w głowach, a ludzie sami sobie pozwolili odebrać lekarstwo i lekarzy, to mamy jak mamy. Więcej modlitwy, kontemplacji i medytacji przed Bogiem oraz wyznawania chwały Bożej, to nie będzie tej epidemii depresji i innych psychicznych chorób.
Bardzo dziekuje redakcji za poruszenie tego tkliwego dla spoleczenstwa tematu. Moze wreszcie otworzy sie poglad ze depresja,to choroba,ktora sie leczy i mozna wyleczyc.
I nie trzeba bac sie objawow tylko skorzystac z pomocy oraz otoczenie nie bedzie traktowac ludzi z depresja jak wariatow u psychiatry. Po tylu latach cierpienia i bolu psychicznego uslyszalam wypowiedzi,ktore krzyczala moja dusza. Po probie s... dzis wiem ,ze warto bylo przetrwac i pomagac innym.
To czasami gorsze niz rak,bo walka z soba i zmiana siebie.
Swiata nie zmienie ale siebie moge.
Dziekuje jeszcze raz redakcji za ten artykul. Moze czes osob zamiast chodzic od specjalisty fo specjalisty,pomysli o pomocy psychologa i psychiatry. Odwagi zycze, ciepla,zyczliwosci otoczenia i wyrozumialej rodziny i bliskich
Psychiatrzy, psychoterapeuci i psycholodzy to banda szarlatanów i oszustów. Nikogo nie wyleczyli, za to wielu pacjentów doszczętnie obrali z pieniędzy. Istnieje kilkaset szkół w psychoterapii, a w każdej szkole przynajmniej kilka metod. To która wreszcie jest skuteczna? Leki psychotropowe to tak naprawdę narkotyki, które niszczą serce, mózg, wątrobę, żołądek. Wielu psychologów i psychiatrów to milionerzy. Ale ja nie chciałbym być psychiatrą.
Pamiętacie psychoterapeutę Samsona? Takich jak on jest mnóstwo, również w Piotrkowie.
Czasami nikt nie chce sluchac o koszmterach zycia,a terapeuta musi. To chociaz zaplata sie nalezy. I doradza. Prawnik doradza i nikt nie ma pretensji ze kasuje klienta. Psychiatra biegly nieraz ma doczynienia z taka patologia,ze nie kazdy dalby rade zyc z tym co musi wysluchac od niejednego przestepcy. Policjant wysluchuje i tez bierze za to kase.
Jesli ktos uwaza ze to TYLKO milionerzy to zapraszam aby zostac psychologiem,psychiatra i rozmawiac z czlowiekiem ,ktory stoi na krawedzi dachu i jest sie odpowiedzialnym za jego zycie. Taki "bezstresowy" zawod.
Byłem i usiłowałem się zapisać. Personel medyczny być może dobry, fachowy i życzliwy. Lecz panie z rejestracji opryskliwe, lekceważące pacjentów i zajęte sobą. To jest chyba ogólnopolska przypadłość wszystkich rejestracji lecznictwa w Polsce bez względu na specjalność i rodzaj placówki. Cóż takie życie i taki kraj.
Same kobiety sie lecza. Tak . Bo chca sie naprawic. To co mozna jeszcze naprawic to leczy sie.
Nie obrazcie sie panowie ale"baba sie czepia" a "po was mezczyznach" to splywa. Nie ta to inna.
Cz z chorym dzieckim zostaje tatus?
Nie. Zmienia obiekt westchniem i zostawia samotnie kobiete z calym bagazem. A ona. Nie wytrzymuje.
Depresja- jest wtedy kiedy brak sil,nadziei i samotnosc z e wszystkimi problemami.
Zaden facet nie pojdzie po porade do psychologa:jak zmienic sie by bylo lepiej w zwiazku. On szybciej zmieni zwiazek. Dlatego kobiety sa czesciej pacjentkami. Chyba ze ktoras kobieta zachowa sie jak facet-zamieni na lepszy model.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!