nie owijajmy w bawełne... czyli po prostu niedzielny abonament, przecież tyle kasy nie może po prostu leżeć bezczynnie, trzeba ją dokładnie pozbierać:D
Mnie tylko zastanawia skąd się biorą te relikwie ?.Czyżby po śmierci już rozczłonkowali ciało by je wykonać /relikwie/. Dla mnie JP II był tylko i tylko mądrym człowiekiem.
Kto zgłosił zapotrzebowanie? Okoliczni mieszkańcy? Czy organ odpowiedzialny za tworzenie nowych parafii mający na celowniku przede wszystkim zysk? Tam budują się bloki i domki jednorodzinne, gdzie w większości wprowadzają się młode osoby które nie czują zapotrzebowania na to, żeby leżeć krzyżem w kościele. Ktoś, kto będzie wyrażał chęć pójścia do kościoła, to i nawet na drugi koniec miasta trafi. A kościół jest nastawiony na zysk i dlatego nie omieszka zakręcić się koło portfela "tak bardzo potrzebujących wizyty duszpasterskiej" mieszkańców.
I taka prawda, niestety...
z próbki krwi którą pobrano Papieżowi przed zabiegiem tracheotomii w 2005 r. Chodziło o przedoperacyjne badania, ale nie zniszczono jej, jak to się dzieje w przypadku innych próbek, po laboratoryjnej analizie. Lekarze z kliniki Gemelli, która opiekowała się papieżem w czasie pontyfikatu, przekazali fiolkę kardynałowi Dziwiszowi.
- już pisałem .
Wiara to wiara - tu nie ma czego kwestionować !!!
Dawał przykład ...
w ilu kopiach????BO w PT juz mamy dwie.
na pewno pisali petycje ze chca miec pod oknem kosciół ktory codziennie o 6 rano bedzie im walił dzwonami. zwlaszcza w weekendy.
Nie wiem ile jest w standardowej filce kropel krwi ... może niech się jakiś medyk wypowie.
czy to normalne, żeby oddawać ziemię agenturze obcego państwa jakim jest watykan? kościół katolicki w 966 dokonał pierwszego rozbioru, zaborem rzymskich monarchów padła nasza ziemia, umysły i sumienia, zniszczona została praktycznie cała nasza słowiańska historia, ten nowotwór dalej toczy naszego polskiego ducha i wciąż chce więcej - zaborca domaga się od nas rekompensat i wciąż zagrabia.
czas powiedzieć DOŚĆ
Przedszkola, place zabaw dla dzieci i żłobki też są potrzebne jakoś nikt się nie trappi żeby się tym zająć , tylko kościoły będą stawiać żeby dzwony biły od rana.
no ta społeczeństwo rośnie w "zabytek" to zamiast przedszkoli to stawiaja kościoły;
nakładajcie wieksze podatki to przyrost będzie większy bo ludziom będzie się lepiej żyło <ironia>
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!