Trochę "odparowałem" z emocji więc piszę.
Nagrody ? Za co ???
Miliony innych Polaków spędzają "resortowe święta" w normalnej robocie. Czy ktoś słyszał, żeby wygaszać hutnicze piece w dzień hutnika, nie przyjmować chorych w dzień lekarza czy pielęgniarki, albo zawieszać transport kołowy (pasażerski i towarowy) w dzień transportowca?
Czy ktoś widział zamknięte banki w dzień bankowca?
W Barbórkę nie zatrzymują też kopalni.
O realnym czasie pracy nauczycieli też nie warto pisać. Oficjalnie wyliczone 34 godz. zwiera przecież aż 8 godz. na "czynności administracyjne" w tygodniu. Jakie?
Czy ktoś mógłby zebrać informacje, ile dniówek przeleciało nauczycielom na wycieczki szkolne z zapałem organizowane we wrześniu i październiku ??? Ile dni nauki straciła młodzież?
I za to wszystko akademia, medale i kapucha do ręki ???
Kto z tym wreszcie zrobi porządek?
Pan Konrad Chęciński- najlepszy nauczyciel/wicedyrektor na świecie ♥
Życzę wszystkim żeby mieli tak świetnego nauczyciela od języka angielskiego :) .
Jestem w szoku! trzy i dwa tysiące złoty nagrody {za co?} chyba za te trzy godziny dziennej pracy ,dzień dzisiejszy wolny, jedyni w sferze budżetowej dostali podwyżki i tak się zastanawiam jak jeszcze będą rozpieszczani ci nauczyciele nieroby, a nie długo zaczną krzyczeć że mało zarabiają !
mi wygląda podobnie do Mariusza Staszka - wiceprzewodniczącego RM. co o nim wiecie. to tajemnicza postać. wiem tylko o tym że był szefem kampanii wyborczej Chojniaka. podobno kiedyś prowadził sprzedaż prezerwatyw jak to przystało na człowieka prawicy.
"Nagrody w postaci premii pieniężnych w wysokości trzech i dwóch tysięcy złotych wręczono 51 nauczycielom i 40 pracownikom administracyjnym".
Ciągle płaczą, że im tak źle w tych szkołach, bo: za dużo godzin pracy, za mało kasy, źle wychowane dzieci, klasówki do sprawdzania, korepetycje do przeprowadzenia, płatne ferie i wakacje, etc., etc.
Statystyki podają, że nauczyciele zarabiają 80% tego co urzędnicy (też pracownicy budżetowi), w dodatku nie mogą nauczyciele w czasie pracy wyskoczyć na targ, pić kawkę i gadać z koleżanką o głupotach (a w tym czasie petent stoi i czeka) i nie bardzo mogą brać urlop kiedy chcą. A nagroda podana jest brutto, na rękę wyszło ok 2 tys. dla nauczycieli.
do ludwika3 statystyki statystykami,a znasz takie przysłowie cytuję"abyś cudze dzieci uczył'pomyśl trochę swoją mózgownicą, a nie piszesz jakieś bzdety.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!