Od kiedy Stalińska posiada przygotowanie pedagogiczne do nauczania?.....ale,ale ..,z drugiej strony jakież to przygotowanie posiadają panowie w habitach...do nauczania lekcji religii? Ano..zazwyczaj żadne. A pensja od Państwa jest? Jest!!
No proszę, w tym jednym punkcie się z Tobą zgadzam.
Sama się sobie dziwię.
Nie to, żebym broniła :), ale chyba jednak jakieś mieć muszą. Nie można uczyć w szkole bez przygotowania pedagogicznego i księża od katechezy z tego obowiązku nie są zwolnieni.
Informacja cokolwiek niepełna.
Ja wiem, ale nie każdy musi wiedzieć.
1. Kim jest Dorota Stalińska?
2. Dlaczego akurat ona poprowadziła taką właśnie lekcję?
Przedszkole Bojanowskiego a właściwie ludzie w nim pracujący stanęli na wysokości zadani, zresztą jak zwykle, Brawo oby więcej takich Przedszkoli na medal!
Piotr jestem w szoku! Teraz się skompromitowałeś. Serio. Nie znać Stalińskiej to wstyd! świetna aktorka, która od 10(!) lat jest twarzą akcji z odblaskami. Pojawia się wszędzie i promuje bezpieczeństwo. Sorry, ale nie wiedzieć o tym to po prostu obciach!
Nie wiem jak koledze, ale mnie raczej chodziło o przygotowanie mentalne, nie żadne tam kursy, szkolenia, czy biurokratyczne zawijasy. Współczesna edukacja jest na tyle schorowanym obszarem, że duża część (nie cała!) kadry pedagogicznej (sfery sacrum i profanum) w ogóle nie powinna przekraczać progu szkoły. Żaden kurs pedagogiczny tego nie zmieni. No, ale o czym ja tu truję - czasy, kiedy przyszły nauczyciel, ksiądz czy lekarz rodził się wraz z powołaniem, minęły...
---
Piotrze, Ty wiesz, ja wiem, ale czy przeciętny forowicz też?? No, może jakiemu rodzicowi się obiło o uszy. Może.
Olu, proponuję przeczytać post Piotra jeszcze raz. Nie to, żebym była jego adwokatem, tylko próbuję Cię naprowadzić na właściwy trop. No, spokojnie... jeszcze raz przeczytaj proszę, choćby kluczowe zdanie: "Ja wiem, ale nie każdy musi wiedzieć".
Life is brutal and full off zasadzkas.
A obciach is obciach!
Z góry zakładacie, że wszyscy na forum są niedouczeni (oprócz was oczywiście wspaniałych lolu i piotrze). Często swoimi komentarzami wywołujecie uśmiech na mym licu, zresztą nie tylko moim. Trzymam kciuki, udowadniajcie dalej światu jacy wy jesteście cacy, a inni beee:)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!