metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
fdfs ~fdfs (Gość)07.08.2024 11:43

Nowomowa i myślozbrodnia królują na salonach obecnych europejczyków. Żeby pobawić się w ładne określenia zamiast znienawidzonego słowa "cenzura" używają zlepku frazeologicznego "mowa nienawiści". Jest to szersze pojęciowo niż "cenzura", bo "cenzura" była kneblem władzy na społeczeństwo. Natomiast "mowa nienawiści" poszerza ten knebel władzy na społeczeństwo o samokneblowanie się społeczństwa. Komunizm zmienił swoją barwę dla niepoznaki z czerwonego na "inne barwy". Ludzie czytajcie. Uczcie się historii. Kto nie zna historii skazywane będzie na ponowne jej przeżywanie. Czytając książkę "Rok 1984" myślałem, że to fantastyka. A tu się okazuje, że to instrukcja obsługi tworzenia potulnego społeczeństwa przez grupy ludzi władzy.

61

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)07.08.2024 08:10

Cytujecie konstytucję w sytuacji kiedy sami blokujecie Niektóre wypowiedzi w gronie przyjaciół piszemy do was w podobnym czasie i bardzo skrajne wypowiedź i zawsze się sprawdza cenzurujecie

121

Wstyd kobieto. ~Wstyd kobieto. (Gość)07.08.2024 16:09

Pingot, za to jak ty się zachowywała w rynku i nie tylko, to, to spisywanie było pieszczotą.Pamietam ubieranie Kopernika w jakąś szmatę, która normalny chłopak ściagnął. Biegałaś potem na policję oskarżajac go o kradzież. Zastanów się o wygadujesz.

20

kacze opowieści ~kacze opowieści (Gość)07.08.2024 11:06

Pisowcy bronią wolności słowa! Ludzie, trzymajcie mnie! Nie wiadomo - śmiać się czy płakać. To tak, jakby kryminalista deklarował chęć pilnowania czyjegoś dobytku.

413

ja ~ja (Gość)07.08.2024 20:43

ja - gdzie jest mój "wolny" komentarz"???

30

Wujek Wojtek ~Wujek Wojtek (Gość)07.08.2024 11:29

Oczywiście, że media są czerwone i panuje w nich cenzura. UBecja i SBecja i czerwonoarmiści mają się doskonale. Tylko lewicowe głosy są słyszalne i promowane.

122

ja ~ja (Gość)07.08.2024 20:52

Czy wasz portal przestrzega wolności słowa??? Wielokrotnie, kiedy zamieszczałem komentarze rzeczowe, nie zawierające żadnych wulgaryzmów czy treści uwłaczające innym osobom, WASZĄ REAKCJĄ BYŁA CENZURA. Czasem piszę po dwie - trzy wersje komentarza, mając nadzieję, że coś tam pomyliliście, a i tak mój komentarz się nie pojawia. Warto samemu przestrzegać wolności słowa, a nie tylko zarzucać jej łamanie innym.
Przy okazji; prof. Bralczyk wypowiadał się jako WOLNY CZŁOWIEK, autonomiczny specjalista, a pan BABIARZ GADAŁ JAKO WYNAJĘTY CZŁOWIEK - taki chłopak na posyłki. Wyobraźmy sobie, że do sklepu zatrudniliśmy gościa, który ma sprzedawać buty, a ten publicznie analizuje, czy klienci mieli dziury w skarpetkach i czy giry im nie śmierdziały!

50

go?ć_piotrkowianka ~go?ć_piotrkowianka (Gość)07.08.2024 21:14

Oczywiście, jest cenzura i to w skali ogólnopolskiej. Przykładem tego jest popularny Tik Tok: osoby wypowiadające się w sposób kulturalny, mówiące np. o zachowaniach niektórych Ukraińców w Polsce są blokowane, popierające Konfederację i jej przedstawicieli blokowane, krytykujące działania rządu m.in. finansowania Ukrainy i jej obywateli blokowane. To samo dotyczy redakcji, np. Wirtualnej Polski, która z jednej strony umożliwia internautom komentowanie, lecz wycina posty,np. popieranie Krzysztofa Bosaka na prezydenta Polski. Nie mówiąc już o przyjacielskiej relacji do kogoś z Rosji, to dotyczy wszystkich mediów. Po prostu ludziom o poglądach prawicowych zakłada się kaganiec i niech mi nikt nie mówi, że tak nie jest, bo osobiście miałam okazję się przekonać, że ogranicza się wypowiedzi ludziom mówiącym prawdę o tym co się w Polsce dzieje.

30

ja ~ja (Gość)07.08.2024 22:02

Kto zablokował moje komentarze?

30

Antyplatformiak ~Antyplatformiak (Gość)07.08.2024 08:14

Małgorzata Pingot znaffca wolności i demokracji buhahaha

244

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat