i dobrze niech odnawiają, remontują, ulepszają, ale niech nie zapominają, że mieszkańcy grodu mieszkają nie tylko na rynku, ba większość z rynku już dawno uciekła/została wygoniona i tam co krok tylko banki i sklepy. Mieszkańcy nie maja bólu, że rynek nareszcie jakoś wygląda, ale że władza piotrkowska nie dba o tutaj zamieszkujących (coraz to wyższe podatki, brak inwestycji poza centrum miasta, remonty dzielone na kilkanaście odcinków, robionych latami, zamiast raz a porządnie w przypadku dłuższych ulic nie znajdujących się w centrum i na głównych szlakach- chociaż taka Roosevelta to jest głównym szlakiem, a wygląda jakby po wojnie. Za to Słowaka, któryś to remont generalny w tym 10-leciu - a tam to prawie tylko same banki zdaje się).
"pani radna" niech się zajmie brakiem mieszkań bo rzeczywistość krzyczy
a na spacery niech zakłada pepegi, albo gumofilce
A na wycieczki rowerem wodnym po "Słoneczku" kamizelkę ratunkową.
Poradził bym zebranie się większą ilością osób na osiedlu i napisanie petycji do prezydenta miasta. Pracownicy Piomy w ten sposób przesuneli ostatnią mzk tak żeby mogli spokojnie wyjść z zakładu pracy i zdążyć na nią. Przed wyborami powinno na spokojnie poskutkować ;)
czy to ta pani z RAZEM DLA KORYTA ?
Następna,która ma świra na punkcie betonowania i granitowania miasta,najpierw niech sobie włosy na głowie umyje,bo jak ją widze na fotach ,to obrzydzenie przychodzi.
Umiemy się cieszyć tylko, że to towarzystwo wyszkolone za komunizmu stalinowskiego uczone o zrównoważonym rozwoju państwa robi odwrotnie. Jedna ulica to bankowa druga apteczna itd. A ich bracia ruscy szkolili inaczej na każdej ulicy sklep z bułką, masłem, kiosk, bank, bar itd.
Zapraszając kogoś do PT właściwie co ja mam takiej osobie do pokazania?UM twierdzi że jest tego dużo więc sie pytam co?Mnie do głowy przychodzą koscioły , galeria , ulica bankowa , cmentarz i co jeszcze?
Trakt Wielu Bzdur, Bezcenny Murek, sezonowe imprezy z Interakcjami na czele, czyli Goło i Wesoło ;) a czasem niesmacznie... Także wiesz, nasze miasto może się pochwalić górnolotną sztuką ;) Ale co ja, taki biedny żuczek..nie znam się.
Wstyd dla Piotrkowa, że takie osoby zasiadają na tak ważnych stanowiskach, no ale ktoś ją wybrał...
Musiałeś dodać "na głowie"? ;)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!