metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Al Bundy ~Al Bundy (Gość)10.07.2014 23:06

Tak się zastanawiam, czy pan Szczegielniak zachwycił się tym pomysłem dzięki własnym przemyśleniom, czy jeno dlatego, że tak jest w innych prowincjach eurokołchozu. Domyślam się, że jest prikaz odgórny, aby możliwie najwięcej kasy na mandatach trzepać, bo budżet dziurawy. A ja mam proste pytanie: czy takie rozwiązanie ma się przysłużyć rzekomemu bezpieczeństwu, czy jest to po prostu kolejny element permanentnej inwigilacji?
Czy wszystkie samochody wjeżdżające w Sikorskiego od strony Bełchatowa wyjadą z Piotrkowa ulicą Sulejowską?
Ile z nich opuści miasto innymi ulicami?
Dla ilu aut Piotrków będzie miastem docelowym, a nie przejazdowym?
Weźmy np. piotrkowian pracujących w magazynach po zachodniej stronie miasta: system będzie rejestrował ich wyłącznie wjeżdżających (wracających z roboty).
System będzie też rejestrował wszystkich piotrkowian wyjeżdżających ulicą Sulejowską oraz samochody jadące przejazdem w stronę Sulejowa, które wjechały do Piotrkowa innymi ulicami niż Sikorskiego.
Mając na uwadze powyższe, jaki procent samochodów system faktycznie będzie analizował wyłącznie pod kątem prędkości średniej na wspomnianym odcinku?
Przypominam, że będzie rejestrował wszystkich wjeżdżających i wyjeżdżających we wspomnianych miejscach: tysiące pojazdów dziennie. A te dane będą zbierane i przechowywane. Na koszt podatników... Jaki to ma przekład na wzrost bezpieczeństwa, a jaki na spadek prywatności, niech każdy odpowie sobie sam.
Nie wiem, jak pan Szczegielniak trafił do policji. Po tym, jak się napalił na ten pomysł podejrzewam, że go policja wchłonęła prosto z Interakcji...

Komentarz był edytowany przez autora: 10.07.2014 23:10

31

Marek ~Marek (Gość)11.07.2014 00:15

A pan Szczegulniak to nie powinien bawić już na emeryturze? Wszak 15 lat w Policji już dawno przerobił. Przyspawany czy co?

11

joe ~joe (Gość)11.07.2014 02:14

Nie czepiajcie się, ma dobre intencje. Kiedy głosowano nakaz skrętu w prawo na Polnej (przy ZUS-ie) jako jedyny był przeciw, zna potrzeby i zagrożenia w mieście.

10

mol molranga11.07.2014 06:59

Skoro mam samochód to jestem piratem drogowym i jeżdżę po pijanemu?

20

tutaj tutajranga11.07.2014 07:26

Oraz gwałcicielem, bo masz sprzęt.

20

kwakwa11 ~kwakwa11 (Gość)11.07.2014 08:45

"Piotrkowianin" napisał(a):

Ale za to ci co jadą PROSTO przez to skrzyżowanie w stronę szpitala, nie wiadomo po co włączają prawy kierunkowskaz,nawet kierowcy MZK są tacy gorliwi.

10

P51 ~P51 (Gość)11.07.2014 11:36

"Al-Bundy" napisał(a):
Domyślam się, że jest prikaz odgórny, aby możliwie najwięcej kasy na mandatach trzepać, bo budżet dziurawy

To jasne jak słońce.
Jedynie wrodzone i korporacyjne lenistwo płodzi takie pomysły-by maszyny za nich "robiły"...
A mandaty można sypać jak z rękawa - wiem,bo widzę,co sie dzieje na drogach i ulicach... Tylko trzeba ruszyć przysłowiowe 4 litery zza biurka i zacząć pracować "w realu", być obecnym w ruchu drogowym. Zaręczam,że powody do wypisania wielu mandatów są powszechniejsze,niż się wydaje. Trzeba tylko naprawdę chcieć.

10

kwakwa11 ~kwakwa11 (Gość)11.07.2014 12:48

"Piotrkowianin" napisał(a):

"expiotrkowianin" napisał(a):
Nie zajmujcie się głupotami, a weźcie się za prawdziwe problemy. Mam na myśli tir-y pędzące przez ronda (szczególnie w rejonie Rakowska - Wolborska), których kierowcy - wg własnej oceny - zawsze mają pierwszeństwo.
O właśnie! I jeszcze przydałaby się edukacja kierowców tych ciężarówek, bo spora część z nich - na oko jakieś 20% skręca w lewo z ul Rakowskiej w ul. Miast Partnerskich nie sygnalizując manewru lewym kierunkowskazem. Kiedyś dojdzie tam to kolejnej niepotrzebnej tragedii.
Ale za to ci co jadą PROSTO przez to skrzyżowanie w stronę szpitala, nie wiadomo po co włączają prawy kierunkowskaz,nawet kierowcy MZK są tacy gorliwi.

20

Piotrkowianin Piotrkowianinranga11.07.2014 22:14

"kwakwa11" napisał(a):
nawet kierowcy MZK są tacy gorliwi.

Tych też należałoby przeszkolić. Niektórzy z nich wjeżdżają na rondo z włączonym lewym kierunkowskazem, a zjeżdżają bez.

00

aniołek2012 ~aniołek2012 (Gość)12.07.2014 13:38

Dlaczego jestescie bohaterami pod pseudonimem. Piotrków powinien miec kamery na calej ul Sikorskiego to moze takie barany będą jezdzic ostroznie

01

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat