metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Karteczka ~Karteczka (Gość)09.10.2014 12:14

Karta emeryta, karta dużej rodziny, karta stałego klienta, karta 4+, karta... W końcu każdy będzie miał swoją kartę i wszyscy będą mieli zniżki. Tylko pieniądze będą szły na produkcję kart... :)

113

klientka ~klientka (Gość)09.10.2014 12:57

To się opłaca - gdyby się nie opłacało to sklepy nie miałaby kart stałego klienta i zniżek

23

Nie tylko Razem dla Piotrkowa człowiek żyje ~Nie tylko Razem dla Piotrkowa człowiek żyje (Gość)09.10.2014 13:25

"Karteczka" napisał(a):
Karta emeryta, karta dużej rodziny, karta stałego klienta, karta 4+, karta... W końcu każdy będzie miał swoją kartę i wszyscy będą mieli zniżki. Tylko pieniądze będą szły na produkcję kart... :)

Jeszcze taki się nie urodził, żeby wszystkim dogodził. W tym mieście co by nie robił wszystko będzie tratowane jako złe i niepotrzebne zwłaszcza dla Razem dla Piotrkowa.

13

Mała Mi ~Mała Mi (Gość)09.10.2014 13:25

Słuszna idea, która zapewne zatrzyma w mieście emerytów ;-)
A tak na serio, co piotrkowskie PiS proponuje dla młodych, którzy z braku perspektyw wyjeżdżają z Piotrkowa?

70

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)09.10.2014 13:35

Ech... No kurde, narobiliście mi chęci. Nie mogę się wręcz doczekać zostania emerytem, bo już napaliłem się na tę kartę jak szczerbaty na suchary.
Buzek obiecał mi emeryturę pod palmami, ci tutaj kuszą mnie jakąś kartą... A przecież się nie rozerwę, coś będę musiał wybrać! Grunt, że mogę już spać spokojnie - starość zapowiada mi się świetlana...

40

karta ~karta (Gość)09.10.2014 14:09

w Szczecinie i w Łodzi bardzo fajnie to wyszło. Prywatni przedsiębiorcy przyłączyli się do programu miasta dając rabaty w zakładach fryzjerskich i gastronomicznych. Zwiększyły się obroty i wszystkim się opłaca.

20

Drugi po prezesie ~Drugi po prezesie (Gość)09.10.2014 14:17

"Mala-Mi" napisał(a):
A tak na serio, co piotrkowskie PiS proponuje dla młodych, którzy z braku perspektyw wyjeżdżają z Piotrkowa?

Płacenie podatków, by tym zrekompensować uszczuplenie budżetu miasta z tytułu ulg dla emerytów.

40

na tak ~na tak (Gość)09.10.2014 14:25

No tak emeryt - według Was - pewnie powinien siedzieć w domu a najlepiej krótko żyć by państwo nie musiało mu płacić emerytury. Ludziom 60+ tez się coś od życia należy.

02

#CzasNaZmiany ~#CzasNaZmiany (Gość)09.10.2014 15:20

To jest jeden z elementów programu PiS dla Piotrkowa Trybunalskiego. Kolejne elementy będą prezentowane już wkrótce.
Społeczeństwo się starzeje, nie tylko w naszym mieście, dlatego o tą grupę społeczną też należy się upomnieć. Karta emeryta, super pomysł.
http://www.marcinpietras.pl

Komentarz był edytowany przez autora: 09.10.2014 15:22

35

Drugi po prezesie ~Drugi po prezesie (Gość)09.10.2014 15:53

"#CzasNaZmiany" napisał(a):
Społeczeństwo się starzeje, nie tylko w naszym mieście, dlatego o tą grupę społeczną też należy się upomnieć. Karta emeryta, super pomysł.

Budżet, to jak zespół naczyń połączonych. Jeżeli jednym się chce coś dać, to innym na to konto trzeba zabrać. Inaczej być nie może.

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat