Co za bzdury w tym artykule;prywatny to chyba dla tego co pisał i dla kolegów.Ciepłownia powinna byc w 100% miasta,a nie sprzedana nawet w obce rece.To smieszne, zeby miasto miało tylko 30%akcji i nic do powiedzenia w tak waznej sprawie jak ciepłownictwo w 80 tys miescie .Nastał czas na zmiany w dobrym kierunku!!Panie Chojniak
Jak nie masz pojęcia o spółce nie wypowiadaj się - to jest podstawowa zasada. Spółka do samego końca była broniona, niestety ludzie, którzy o nią walczyli przegrali tą bitwę, ale wierzę, że wygrają wojnę. Wtedy też zobaczycie i uwierzycie że tym niektórym ludziom naprawdę zależy na spółce i to całkiem BEZINTERESOWNIE!
Jestem wielce zawiedziony i rozczarowany polityką jaka jest od wielu lat prowadzona przez Urząd Miasta w stosunku do MZGK,ale nie tylko bo tu chodzi o nas wszystkich mieszkańców .Te wszystkie matactwa i podawanie nieprawdy,postępowanie wbrew prawu, jednocześnie są szczytem bezczelności i buty względem nas wyborców.W końcu wyszło szydło z worka.
Jestem ciekaw co mogłoby się stać jeśli miasto będzie posiadało 100% akcji w MZGK . Na pewno nie jest to z korzyścią dla jej mieszkańców(odbiorców ciepła).Już widzę jak rachunki za ciepło będą przychodziły na zagranicznych blankietach,a sumy na nich uwidocznione mogą nas porazić.Zagraniczny operator ciepłowni lub czegokolwiek nie po się decyduje się na kupno, żeby na tym stracić,a wręcz przeciwnie.
Brawo, brawo, panie Kozłowski, jestem pełen podziwu, za pańską odwagę, charyzmę i zaangażowanie w tej sprawie. Więcej takich radnych jak pan i zrobimy porządek z tym dziadostwem.
Szanowni Państwo. Jako mieszkaniec P.T. nie stanowi dla mnie problemu MZGK. Ogrzewanie w domu jest. Ceny nie odbiegają od normy w kraju. Normy emisji chyba spełnione, bo miasto nie jest w dymie. Może też chciałbym być udziałowcem, bo płacę na tą spółkę, ale to już inna kwestia niesprawiedliwości. Natomiast widzę poważny problem w komunikacji miejskiej. Zróbcie coś z tym, bo pod przystanki podjeżdżają "wehikuły"'. Za szybą, zamiast rozpiska przystanków, jakaś niechlujnie rzucona kartka, z promocją ulicy gdzie "stop" aktualnie docelowo jedzie. Przystanki nieestetyczne. Tym powinniście się zająć.
Miasto zadłużone po uszy,brak normalnych zakładów pracy, które byłyby w stanie zabezpieczyć byt ich pracowników w dłuższej perspektywie czasu
,drogi w opłakanym stanie, topienie dużej kasy w bzdurne projekty np.biblioteka,inwazja super i hipermarketów,galerii z kapitałem zagranicznym(ciekawe kto tam będzie robił zakupy jak nie ma normalnej pracy),żadnego pomysłu na przyciągniecie przemysłu , a nie mówię już stworzeniu warunków do rozwoju rodzimego ,rozwalanie kolejnych zakładów pracy (PIOMA) pozbawienie ich pracowników bytu ale nie tylko przecież oni mają swoje rodziny,rewitalizacja starówki-może być ale bez żadnego pomysłu na przyszłość( co z kamieniczkami ?),kolesiostwo w miejskich spółkach,brak zaintersowania przy budowie obwodnicy i wiele innych istotnych spraw istotnych dla poprawienia jakości życia w naszym mieście, mimo to walka z MZGK jest nadal piorytetem pobożnego i dopuszcza się w niej niezgodnych z prawem sztuczek.
Do"EDYP"
Ty musiałeś ten tekst zapamiętać ze spotkań wyborczych Pana Czapli. Na niewiele to się przydało. Weź coś na uspokojenie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!