Z tego co widać WO nie ma zamiaru rozwijać gminy poprzez budowę dróg jak S-12 czy drogę Kłudzice-Łęczno. Twierdzi, że gmina nie wytrzyma takich wydatków. Jest prosty sposób niech nie buduje hali sportowej w Sulejowie za 7 mln. albo i więcej to mu starczy na budowę w/w drogi i na modernizację istniejących dróg w miejscowości Witów, Zalesice, Witów Kol. oraz Kłudzice do mostu
Panie Burmistrzu jak buduje się drogi to się remontuje bądź buduje infrastrukturę podziemną: wodociągi, kanalizację, gaz itp. Dba Pan podobno o zdrowie mieszkańców a piją wodę z rur azbestowych? Planuje Pan różne drogi a nie planuje kanalizacji dlaczego? bo nie widać! Tak to się budowało 20 lat temu. Trochę logiki. Trochę poszanowania dla publicznych pieniędzy.
Ostrowski odejdź, wstydu oszczędź, nam mieszkańcom. Dosyć nabroiłeś.Ze wszystkimi nas skłucasz. PiS Ci nie pomoże, choć im w ty ... k wchodzisz.
Jeszcze taka jedna prośba jakby było można poszerzyć drogę Witów - Przygłów bo 2 osóbówki ok mijają się ale jak już się trzeba minąć z czymś większym to robi się troszkę niebezpiecznie albo uderzy się w krawężnik albo można zjechać do rowu. a jakby zrobić te dodatkowe 50-70cm pobocza to by było super.
Ten co jest przeciwny budowie tej drogi to chyba nie wie co muwi. Chyba nie jeździ codziennie do Sulejów i nie stoji w tych korkach. Napewno mieszkańcy Kłudzic nie zablokują budowy tej drogi , bo jest ona bardzo potrzebna. A osoba która się na ten temat wypowiada to chyba niema pojęcia zielonego co pisze. Auta osobowe rozjadą drogę to z czego ta droga ma być ze szlaki , i tylko służyć jako ścieszka rowerowa, czy jako szybszy objazd do S ulejowa.
Na taką drogę objadową nie powinni zgodzić się mieszkańcy ulicy Zalesickiej, Witowa , Kłudzic, ponieważ nigdy już nam nie wybudują s12. Prowizorki są najdłuższe. W weekendy już nigdzie nie będzie można jeździć rowerem. Ciekawa jestem kto nam później wyremontuje te drogi.
Myślę, że mieszkańcy Kłudzic zbojkotują ten głupi pomysł. Jeszcze jedno którędy dojazd do Kłudzic: przez Milejów, Zalesicką, czy przez Poniatów?
A czy klany urzędnicze dostały w tym roku nagrody bo podobno klany nauczycielskie nie dostały ?
A ja tak sobie myślę, że ta Hala Sportowa w Sulejowie to pierwszy krok do likwidacji szkoły na Podklasztorzu. Dlaczego? Po pierwsze bardzo chciano przenieść 7 i od następnego roku 8 klasę do "Sulejowa", więc po co byłaby potrzebna sala gimnastyczna na Podlasztorzu? Dzieci można wozić na WF do "Sulejowa" a jak można na WF to lepiej do Szkoły już wozić a tą szkołę na Podlasztorzu można by zlikwidować! A co? Trzymać dla 6 klas - nie opłaca się przecież! i taka sala była by nieuzasadniona dla setki dzieciaków z 7 i nawet 8 klasą 120 dzieci. Za droga będzie i nie będzie pieniędzy jak wybudujemy Halę w Sulejowie a słyszę o sali w Uszczynie ta Rewitalizacja bez dotacji też dorżnie Gminę i po inwestycjach przez następne 3 do 5 lat. Ot tak sobie myślę
A może izbę wytrzeźwień tam zrobić?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!