Możliwe, że może liczyć na POparcie radnych, ale na pewno nie mieszkańców. Od nowego 2025 r. zapłacimy w Piotrkowie 13 proc. więcej za podatek od nieruchomości :). Później czas na śmieci, itd. Jeden mówił: "Bo kocham Piotrków", a drugi - jego kumpel - "Wiem, że można lepiej". Chyba lepiej upier...lić mieszkańców. POgonić i tyle.
Pani Pingot wydaje się, że jest taka elokwentna i dowcipna. Nie ma w sobie żadnego samokrytycyzmu tylko się ośmiesza brakiem wiedzy i rzeczowych wypowiedzi
A skąd pani radna wie, że te problemy mieszkańców, przychodzących np. z wyrokami sądowymi, są faktycznie zgodne z prawem niezawisłością(!) sędziów? Poza tym poseł może rozważyć pomoc w sprawie złożenia choćby skargi nadzwyczajnej. Skargę taką może rozpatrzeć Prokurator Generalny, Rzecznik Praw Obywatelskich oraz, w zakresie swojej właściwości, Prezes Prokuratorii Generalnej Rzeczypospolitej Polskiej, Rzecznik Praw Dziecka, Rzecznik Praw Pacjenta, Przewodniczący Komisji Nadzoru Finansowego, Rzecznik Finansowy i Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Radna jeszcze dużo musi się uczyć, by to biuro Wołoszańskiego, raz na dwa miesiące, a nie tygodnie funkcjonowało. Bylem, to wiem i bez ściemy, bo stracicie wyborców.
Pani Pingot Wiernicki Kulbat Staszek to taki symbol upadku tego miasta jak ludzie bez jakich kolwiek kompetencji rządzą sporym Miastem !
Słabiutki ten wywiad Pani Radnej. Same ogólniki, zero konkretów. Z jej wypowiedzi nie wynikło nic dla Piotrkowian. W jakim celu tam przyszła skoro nie miała nam nic do przekazania? Na pytanie co się zmieniło w Piotrkowie od wyborów, również nie potrafiła odpowiedzieć, bo faktycznie, nie zmieniło się na lepsze nic. Zapytana o geotermię odpowiedziała, że dawniej próbne odwierty, wykonywane były bez wkładu własnego miasta, a teraz to ona nie wie. To świadczy tylko o braku zainteresowania tematem, który jest istotny dla Piotrkowa, często pojawiał się w lojalnych i nie tylko mediach. Ostatnio media informowały o pozyskaniu przez Gminę w Moszczenicy środków na wykonanie odwiertów. Były nasz Prezydent zainteresowany był pozyskaniem stamtąd ciepła dla naszego miasta. Jak widać
radna nie jest kompletnie zainteresowana i zorientowana nawet w tematach ogólnodostępnych. Jej świadomość jako radnej jest niewielka. Minęły te czasy, kiedy mydlono ludziom oczy, okrągłą gadką. Liczą się konkretne działania i fakty.
Haha...jak Dudę wybierali to.wybory sfałszowane, ale jak PO wygrało to uczciwe...nie wiedziałem, że ktoś kto jest radnym może być tak tępym i reprezentować wypowiedzi na poziomie 3 klasy szkoły podstawowej
Dlaczego została uchwalona uchwała odnośnie opłaty za żłobek w wysokości 1500 zł + wyżywienie? Wszystkie pieniądze musicie mieszkańcom zabrać? Żenada. Od nowego roku przepisuje syna do prywatnego żlobka bo jest taniej
Wypowiedź tej pani fatalna. Lanie wody, nic merytorycznego. Zwykły lans. Jednym słowem "gdzie i przy kim coś zyskam to tam jestem" Żenada!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!