metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
łosioł ~łosioł (Gość)07.03.2022 17:46

A może lepiej wprowadzić OBOWIĄZKOWĄ naukę gry na instrumentach - ponoć muzyka łagodzi obyczaje, to wtedy chyba wojny nie będą nam grozić?
A może wprowadzić OBOWIĄZKOWE czyny społeczne - wtedy będziemy mieć wszędzie czysto i ładne drogi bez dziur?
Skąd ten pęd do PRZYMUSZANIA ludzi do wszystkiego?
Czy człowiek w końcu może sam decydować o swoim życiu i swoim ciele, czy może jednak mamy swoich właścicieli, którzy wiedzą lepiej, co jest dla nas dobre, i którzy w każdej kwestii będą za nas decydować i nami dysponować ku realizacji własnych interesów, o których nie mówią otwarcie w swoich mediach?
Dlaczego rzekomo WOLNY człowiek nie może po prostu wejść do sklepu i kupić sobie broni bez tłumaczenia się komukolwiek ze swojej decyzji i bez proszenia kogokolwiek o zgodę? Dlaczego broni wolno mu tylko używać do obrony aparatu państwowego w przypadku napadu najeźdźcy? Na Ukrainie po najeździe Rosji władza zaczęła rozdawać broń cywilom, byleby tylko strzelali do "ruskich" - dlaczego nagle zniknęły forsowane przez lewaków obawy, że obywatele mając broń zaczną zabijać się między sobą?
Do kogo dziś tak naprawdę należy Polska, czyją własnością są Polacy?

175

teteAtete ~teteAtete (Gość)08.03.2022 05:43

nie bede umierał ani za Polsze ani za morawieckiego, tuska czy jaroslawa ktorzy na czworaka by uciekali gdyby doszło do wojny

45

asdfg ~asdfg (Gość)08.03.2022 07:39

jestem za tym, by służba wróciła.
Wszystkie kobiety powinny służyć w wojsku.
Jak równouprawnienie, to równouprawnienie.

100

wrt ~wrt (Gość)08.03.2022 08:21

Dlaczego nikt nie mówi dziś o pokoju?, cały czas trwa narracja wojenna. Czy stają za tym ci którzy, od zakończenia II wojny św. najbardziej się na nich bogacą?

40

MrE ~MrE (Gość)07.03.2022 21:48

Powinien być wolny dostęp do broni dla każdego obywatela nie skazanego prawomocnym wyrokiem sądu.

73

szok ~szok (Gość)07.03.2022 10:06

Treść komentarza została usunięta przez moderatora forum

83

Isbehsbd ~Isbehsbd (Gość)08.03.2022 11:18

Ja jako kobieta uważam że powinna. By z chlopasznow zrobić facetów. Bo dzisiejsze czasy to faceci zapominają co to mężczyzna. I nie chodzi tylko o to by dać kwiaty kobiecie.

18

kpr ~kpr (Gość)08.03.2022 18:06

Mięso armatnie było i jest zawsze potrzebne. Byłem w wojsku i uważam, że to była kupa g.... Zabrali mi z życiorysu dwa najlepsze lata życia. Jednocześnie zauważyłem, że wtedy gdy był "zaszczytny obowiązek" nikt z prominentnych darmozjadów do wojska swoich synów nie wysyłał. To zajęcie dla głupków i samobójców.

90

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat