A może lepiej wprowadzić OBOWIĄZKOWĄ naukę gry na instrumentach - ponoć muzyka łagodzi obyczaje, to wtedy chyba wojny nie będą nam grozić?
A może wprowadzić OBOWIĄZKOWE czyny społeczne - wtedy będziemy mieć wszędzie czysto i ładne drogi bez dziur?
Skąd ten pęd do PRZYMUSZANIA ludzi do wszystkiego?
Czy człowiek w końcu może sam decydować o swoim życiu i swoim ciele, czy może jednak mamy swoich właścicieli, którzy wiedzą lepiej, co jest dla nas dobre, i którzy w każdej kwestii będą za nas decydować i nami dysponować ku realizacji własnych interesów, o których nie mówią otwarcie w swoich mediach?
Dlaczego rzekomo WOLNY człowiek nie może po prostu wejść do sklepu i kupić sobie broni bez tłumaczenia się komukolwiek ze swojej decyzji i bez proszenia kogokolwiek o zgodę? Dlaczego broni wolno mu tylko używać do obrony aparatu państwowego w przypadku napadu najeźdźcy? Na Ukrainie po najeździe Rosji władza zaczęła rozdawać broń cywilom, byleby tylko strzelali do "ruskich" - dlaczego nagle zniknęły forsowane przez lewaków obawy, że obywatele mając broń zaczną zabijać się między sobą?
Do kogo dziś tak naprawdę należy Polska, czyją własnością są Polacy?
nie bede umierał ani za Polsze ani za morawieckiego, tuska czy jaroslawa ktorzy na czworaka by uciekali gdyby doszło do wojny
jestem za tym, by służba wróciła.
Wszystkie kobiety powinny służyć w wojsku.
Jak równouprawnienie, to równouprawnienie.
Dlaczego nikt nie mówi dziś o pokoju?, cały czas trwa narracja wojenna. Czy stają za tym ci którzy, od zakończenia II wojny św. najbardziej się na nich bogacą?
Powinien być wolny dostęp do broni dla każdego obywatela nie skazanego prawomocnym wyrokiem sądu.
Ja jako kobieta uważam że powinna. By z chlopasznow zrobić facetów. Bo dzisiejsze czasy to faceci zapominają co to mężczyzna. I nie chodzi tylko o to by dać kwiaty kobiecie.
Mięso armatnie było i jest zawsze potrzebne. Byłem w wojsku i uważam, że to była kupa g.... Zabrali mi z życiorysu dwa najlepsze lata życia. Jednocześnie zauważyłem, że wtedy gdy był "zaszczytny obowiązek" nikt z prominentnych darmozjadów do wojska swoich synów nie wysyłał. To zajęcie dla głupków i samobójców.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!