Jestem za każdy obywatel po ukończeniu szkoły i 19 lat na szkolenie 3 miesiące.
armia z poboru jak w rosji ...wystraszone maloletnie wojsko nic nie umiejace....nie ma i nie było kasy na cwiczenia strzelania wszedzie ciecia stare mundury po kims najczesciej niby zdyzzenfekowanie to u nas byłem w wojsku dawno temu i sadze ze nic by sie nie zmienilo pijana rezerwa tulajaca sie po miescie
Najpierw to panstwo musi wypelnic obowiazki wobec obywatela,czyli zapewnic mu godne zycie,prace nie za miske ryzu,opieke zdrowotna.Bo w innym wypadku nie widze powodu zeby bronic ojczyzny,w ktorej jestem nikim.Lepiej wyjechac z rodzina jak to robia ukraincy.
Zacznę od tego, że Polska nie jest krajem suwerennym. W PRL-u decyzje zapadały w Moskwie a teraz w USA i Niemczech. Szykują mięso armatnie do realizacji swoich celów politycznych, mówiąc coś o patriotyzmie. Młodzi ludzie już nie chcą ginąc za tak zwanych pis bohaterów i kościół katolicki. Chcą spokojnie żyć.
Wolność wyboru! Kto chce, niech idzie do wojsk terytorialnych. Jeśli nie chcesz, możesz zostać. Żadnego przymusu, czy szkalowania. Kto uważa inaczej jest niepoważny.
Dzisiaj chłopcy są bardzo gender i w wojsku by nie wytrzymali, trzeba być z ja..mi.
Nie, ale każdy kto nie był w wojsku, powinien przejść przeszkolenie wojskowe ma do 1 miesiąca. Oczywiście bez durnej musztry, bo to jest OC niepotrzebne, strzelanie, rzut granatem, taktyką obsługa granatnika, czy ręczneej wyrzutni rakietowej. Na koniec to tygodniowy poligon.
Nigdy więcej wojny polityczni bandyci.
Przed wybuchem II światowej polski wywiad cały czas informował Rydza- Śmigłego o ogromnej przewadze technicznej i militarnej wojsk niemieckich. A co robił marszałek z tymi raportami? Wyrzucał je do kosza, tzn. celowo wciągał nas do wojny a sam bardzo szybko ulotnil się do Rumunii.
Wielkie Nie dla zbrojeń i wojen. Ludzie chcą godnie i spokojnie żyć. Polityka to najgorsze zło na tym świecie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!