Co tu mowicie o podbieraniu dzieci. Przeciez gim 1 ma swoj rejon a sp 18 tez miala . pozniej 16 i 13 przejely te dzieci. Postawcie sie w sytuacji tych likwidowanych szkół. W innych miastach jakos lepiej te sprawe rozwiazuja. Nikt nie stoi pod szkolami i nie namawia dzieci.
a były Poseł, przeciwnik likwidacji Gimnazjów nie protestuje? Gdzie radni SLD - przeciwnicy reformy(deformy)? Dlaczego milczycie? Czyżby dlatego, że SLD "przyszło PO Chojniaka"?
Przy malej ilosci dzieci brak pracy domowej ma sens. Poniewaz w duzych klasach nauczyciel ma mniejsze mozliwosci przecwiczenia materialu i sprawdzenia efektu nauki.
Róbcie dzień otwarty. Przedstawcie HIT 100% brak prac domowych. I odrazu zobaczycie pełne listy chętnych. Jestem rodzicem. Rozmawiam z wieloma rodzicami....wiem ze prace domowe sa zmorą. Gwarantuje wam ze jesli zrobicie podstawowke bez prac domowych to nie tylko z SP 16 czy SP 13 sie przeniosa a i z wielu innych. Juz na dniu otwartym zapełnicie listy....
Zapewne wy nauczyciele gimnazjum nie mysleliscie w ogole o tym by zrobic podstawowke wolna od prac domowych ale by zabrac sobie dzieci. W przypadku utraty pracy sie ja docenua a czy nauczyciele szanuja dzieci i rodzicow? Ile prac domowych pitrafia zadawac nawet w gimnazjach i liceach....a czy sa swiadomi tego ze rodzic moze zabrac dziecko z takiej szkoly ( szok by w zadawac dzieciom po 8 zadan z matematyki czy mase prac na ferie bo bedzie akurat czas...) rodzic moze zabrac dziecko ze szkoly....choc nie kazdy o tym wie ale istnieje cos takiego jak nauczanie domowe. Swiadomosc rodzicow sie zwieksza. Szkola- dyrektor i nauczyciele powinni spelniac oczekiwania rodzicow a nie wielcy Panstwo sa i ani rusz by porozmawiali.... Spojrzcie oczami dziecka i rodzicow.
O co chodzi z likwidacją prac domowych ?Podstawą uczenia się jest powtarzanie a przez to utrwalanie wiedzy i umiejętności. Może idźmy dalej, zrezygnujmy z uczenia się, przecież wszystko można znaleźć w Google.Niech dzieciaki się nie męczą i cały dzień siedzą przy kompie. Propozycja: utworzyć szkołę bez nauki .! Chętnych będzie multum.
To brak prac domowych tylko w przypadku mniejszych klas. Smieszne. Jak nie zaoferujecie 100% braku prac domowych bez wzgledu na klade czy jej liczebnosc to nie wiem czy w takim rejonie jak jesrescie znajdziecie chetnych. No moze na 1-2 klady ale to za malo. Nikt do was dziecka nie przepusze by zmienualo oticzenie mialo nowych nauczycieli kolegow itp i by nadal mialo prace domowe. Nigdy nie zgodze sie przenuesc swojego dziecka do was jesli beda prace domowe. Strajk rodzicow i dzieci zmuszanych do przejscia do Sp 18 jest tak samo gwarantowany jak i gwarantowane jest ti ze tylko likwidacja zupelna i calkowita prac domowych zyskacie uczniow.
Czy gimnazjum nr 1 posiada jakas liste rodzicow ktorzy chca faktycznie by powstala tam pidstawowka i wazne rodzicow nie gimnazjalistow a rodzicow ktorzy maja dzieci w podstawowkach. Po co rodzice gimnazjum chodza do urzedu proszac by byla tam podstawowka? To powinni chodzic rodzice tych dzieci ktore faktycznie chodzilyby do podstawowki. Czy dyrektor obecneho Gimbazjum zbiera chetnych do swojej podstawowki. Co oferuje? Jest jakas lista? Moze jakby pokazala w urzedzie ilisc chetnych dzieci ktore by sie tam chetnie przeniosly to moze Miasto zgodziloby sie na utworzenie tam SP. A plany ze sobie zabiora uczniow SP 13 i SP 16 maja jakies pokrycie? Maja tych chetnych rodzicow? Czy zadbali o to by ich przeciagnac na swoja strone?
Ja tez slyszalem ze z 12 dzieci przejda do 2 po budynku gimn 5 aby ją zapelnic bo to duzy budynek a dzieci w sp 2 malo
Tez mi argument, ze klasy liczą tam po 30 osób. W innych szkołach jest nawet po 32 uczniów.
A może pan poseł "zgłębi temat wszystkich gimnazjów i pozna ich historie"???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!