Informuję, że od 24 lat jestem w temacie. I zachęcam do dyskusji. Nie trzeba się ze mną zgadzać, ale dane są prawdziwe.
Dlaczego wszyscy psioczący tutaj nie zostaną nauczycielami skoro tak dużo wolnego, mało pracy i TAAAAkaaaaaa Kaaaaaassssssaaaaaaa ??? Rozumu za mało ???
Śmieszne jest to wyliczanie pieniędzy nauczycieli... Może w takim razie liczcie chirurgowi tylko te godziny kiedy kogoś faktycznie "kroi" na stole operacyjnym, a na przykład murarzowi tylko te godziny kiedy układa cegły... Żenujące. I to jeszcze piszą ludzie z błędami. Nauczyciele zarabiają co najmniej o połowę za mało już teraz. Porównywanie pracy jakiegoś nikomu nie potrzebnego urzędnika ze starostwa czy innego obiboka z pracą nauczyciela to kompletne nieporozumienie. Skończyć tylko należy z wykonywaniem tego zawodu przez osoby, które się całkowicie nie nadają - na przykład małżonki policjantów dla których to jest tylko "zaczepienie" w budżetówce...
Podane stawki zarobków nauczycieli są ok, ale na kilka lat wstecz, a nie obecnie :)
Ten cały mit o nieopłacanych, biednych nauczycielach czas zakończyć. Tak samo jak to, ze nauczyciel to zawód uprzywilejowany.
Jedni pracują , żeby żyć . Ja żyję , żeby pracować .Nie wybieram się na emeryturę ani teraz , ani później. Zarabiam , nie biadolę, ciągle się doskonalę. Nie czekam , aż ktoś mi da. Moje życie zależy ode mnie. Nie zazdroszczę innym. Stawiam sobie cele do realizacji. Dążenie do celu , to udowodniona droga do szczęścia. I jestem nauczycielem.
Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych ze swojego życia. KAŻDY JEST KOWALEM SWEGO LOSU .
A jeszcze nikt nie dodał do tych wszystkich przywilejów pracownika budżetowego, prezętów jakie przyjmują,z nie szczerą skromnością, na każde zakończenie roku, dzień nauczyciela itd.a niech się tylko któryś rodzic wyłamie...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!