metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Waldemar ~Waldemar (Gość)12.03.2011 15:54

Ponadto promocję ubezpieczeń wypadałoby zrobić.
Po kolejnej wichurze w Gorzkowicach, nie pamiętam, 2 albo 3 lata temu zapytałem o to i jeden z mieszkańców bardzo szybko wyjaśnił mi, czemu się nie ubezpieczył po poprzednich przygodach: "Nie opłaca się. Ci co się ubezpieczyli dostają mniej pomocy od państwa".
Dzięki takiemu cwaniactwu ten, co się ubezpiecza wychodzi na frajera.
Ale to tak na marginesie artykułu...

00

sklave ~sklave (Gość)12.03.2011 16:31

"Waldemar" napisał(a):
Ci co się ubezpieczyli dostają mniej pomocy od państwa".
Dzięki takiemu cwaniactwu ten, co się ubezpiecza wychodzi na frajera.

Widzisz gdyby ubezpieczyciel wywiązywał się z umowy zwartej z ubezpieczającym mienie bez zawiłych i skomplikowanych procedur to wielu by się ubezpieczało.
A tak mamy to co mamy.
Płacisz składki a oni i tak coś znajdą by nie wypłacić lub zaniżyć odszkodowanie.
To kto tu jest cwaniakiem. Widzisz jaka władza takie prawo a obecnie to raczej bezprawie.

00

beatar ~beatar (Gość)12.03.2011 16:53

Popieram przedmówcę! Jak to możliwe, ze ktoś kto pół życia płacił ubezpieczenie dostał psie pieniądze, a wszystkie lewry nieubezpieczone za kasę państwową odbudowały domy i jeszcze się dorobiły więcej?!!!
Mało tego, płacę ostatnio składkę za ubezp. własnego domu, a przedstawicielka ubezpieczyciela informuje mnie, że muszę zapłacić 20 zł więcej, gdyż na naszym terenie (Stara Wieś) była duża szkodowość! Ale do cholerki, mnie nie dotknęła wichura, więc od 20 lat mam bezszkodowość, a teraz muszę się zrzucać na odszkodowania dla innych?! Ubezpieczyciele to złodzieje, wiec może lepiej się nie ubezpieczać. Jak coś to Państwo da, ludzie pomogą. A Ty człowieku płać...

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)12.03.2011 18:03

"sklave" napisał(a):
Płacisz składki a oni i tak coś znajdą by nie wypłacić lub zaniżyć odszkodowanie.
To kto tu jest cwaniakiem. Widzisz jaka władza takie prawo a obecnie to raczej bezprawie.

np. "Polisy dla naiwnych. Mieszkańcy Łódzkiego walczą w sądach z ubezpieczycielami"
(Agnieszka Jasińska, Dziennik Łódzki, str. 14; 11.03.2011)
Polisa bez gwarancji dla klienta
OC, AC, polisa na życie, ubezpieczenie od utraty pracy... Mieszkańcy Łódzkiego, którzy regularnie płacą składki wierzą, że w razie nieszczęścia dostaną odszkodowanie.
Nie zawsze to takie proste. Czasem o pieniądze muszą walczyć w sądzie.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)12.03.2011 22:56

"epiotrkow.pl" napisał(a):
Czy jesteśmy przygotowani na "wybryki" natury?

Od 21 listopada 2010 roku tak.
Zdecydowanie - tak.

00

+40 ~+40 (Gość)12.03.2011 23:23

Gdzie jest CUKIER!Gdzie ON jest!Co się z NIM dzieje!
Czy to nie "wybryk"natury?!

00

ilidan ilidanranga13.03.2011 08:31

"+40" napisał(a):
Gdzie jest CUKIER!Gdzie ON jest!Co się z NIM dzieje!
Czy to nie "wybryk"natury?!

Sam sie ostatnio zastanawiam i sadze ze cukier jest.
Tylko ze cena 4,50 nie jest normalna cenaza cukier, ale z 2iej strony to juz musi byc kryzys skoro zaczynaja cukier w telewizji reklamowac

00

klet ~klet (Gość)13.03.2011 09:58

"ilidan" napisał(a):
Sam sie ostatnio zastanawiam i sadze ze cukier jest.
Tylko ze cena 4,50 nie jest normalna cenaza cukier, ale z 2iej strony to juz musi byc kryzys skoro zaczynaja cukier w telewizji reklamowac

To nie wina cukrowni. Cukier tyle kosztuje bo zachciało się kapitalizmu i debilizmu na Wiejskiej.
Cukier kosztuje tyle bo nikt nie uprawia już buraka cukrowego - nie opłaca się po prostu.
Cukrownie wieją na wschód i tam chyba u ukraińców będą produkować cukier dla nas.
Będą pewnie 1kg cukru za 10-20 groszy wytwarzać, a nam opychać za 6-7zł/1kg :D
Za 2 lata przyjdzie kryzys najgorszy, dlatego producenci polscy uciekają na wschód.

00

kasiulek kasiulekranga13.03.2011 10:16

Jest w Piotrkowie Tryb. jedna firma która dość poważnie traktuje petenta. Ja miałem kilka razy styczność z tą firmą, jestem tam ubezpieczony i nigdy nie miałem problemu. Natomiast moja żona kiedy po wylewie zgłosiła się o odszkodowanie do znanej nam Wszystkim firmy za ciężkie zachorowanie to chcieli jej przypisać że miała wadę wrodzoną. Przegrali i chwałą sądowi za to że nie dał się nabrać a ich interpretację własnych - zagmatwanych przepisów.

00

ilidan ilidanranga13.03.2011 10:57

ja juz pare lat temu slyszalem o przekretach z cukrem polegajacym na wywozeniu zagranice ,przepakowywaniu i przywozeniu po wywindowanych cenach, podobnie bylo z materialami budowlanymi.W tym wypadku wywozili do niemiec zrywali stara folie, zakladali nowa z logiem firmy X i przywozili spowrotem.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat