Trzeba było lopeziku być w sobotę na śmiesznym stadioniku na żwirki i zobaczyć ile osób oglądało turniej PIOTRCOVIA CUP chłopaczków którzy mieli po 9 latek. Wy na tym śmiesznym stadioniku nie macie na lidze takiej frekwencji:). Byłem i słyszałem o możliwości powolnej reaktywacji PIOTRCOVII. Jeżeli magistrat pozwoli wyremontować obiekcik na SP12 to sprawy potoczą się bardzo szybko.
Takich chłopczyków po 9 lat w Poloni jest bezliku, co trenują za darmo i nie muszą płacić po np 50-70 zł za m-c.Jeżeli piszesz że na żwirki jest śmieszny stadionik, to co robiła tam" Piotrcovia- kolejne wcielenie"?Szydzić ze stadionu miejskiego z którego się korzysta to delikatnie mówiąc s......stwo.Amen.
Piotrcovia to komunistyczny klub pociotki komuny im kibicuja:)
Może jest bez liku ale czy mają zapewnione granie z takimi zespołami jak UKs? Chyba nie. O strojach , wyjazdach etc. nie wspomnę. A co robi Piotrcovia na żwirki? A to że niejaki Rżanek,Pol,Matusewicz z Dzwonnikiem doprowadzili do tego że nijaki Ptak roz...lił jedyny prawdziwy obiekt sportowy w tym mieście. A drużynę bez obiektu trudno jest reaktywować z dnia na dzień. A stwierdzenie "stadion miejski" byłoby dobre w Sulejowie a nie w 80 tys mieście! Amen
No to krzyżoku pojechałeś! Piotrcovia komunistyczny klub?! Buhahahaha. To twój klubik za komuny handlował mecze szkłem z hut i to w nim urzędowali aparatczycy z PZPR. Wystarczy tylko zagłębić się trochę w jego historię.
Istniał kiedyś pomysł, aby Stowarzyszenie Kibiców KupimyKlub.pl postarał się zajął się Piotrcovią, istniał również pomysł o stadionie na SP12. Niestety - nie udało się przekonać reszty kibiców do tego projektu.
Piotrcovianie- Tak, tak "konserwatysta ZKS" ma rację! W 1958r gdy rozbudowywano FMG Patia zachciała mieć przy FMG klub.Sekretarze nakazali przekazanie z Concordi kilku sekcji tj Koszykówka,Piłka Ręczna,Siatkówka.
Lopez! Może wystąp w oficjalnym piśmie żeby mnie umieścić w jakimś zakładzie zamkniętym:)? Ja wiem że uważasz że racja jest według ciebie jedna "twoja" no ale coż.Gościu to jest polemika! A ja przedstawiam zdanie ludzi którzy mają w sercu ten klub. A ty jesteś tylko zwykłym napinaczem internetowym i tyle!!!
Zapomniałem dodać,że decyzje o budowie stadionu Piotrcovi zapadały w gabinetach sekretarzy PZPR
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!