Nie ma co się denerwować należy jeździć zgodnie z przepisami prawa o ruchu dotyczy to również kierowców zawodowych. Chamstwo na drodze jest wszędzie z czym policja sobie nie radzi. A w Piotrkowie Trybunalskim szczególnie na rondzie imienia Bitwy Warszawskiej 1920 roku. Tu ludzi linia ciągła czy warunkowego zatrzymania nie ma żadnego znaczenia. Większość jeździć jak chce stąd tyle kolizji, których większość nie jest zgłaszana na policję.
Szybko nowy rząd sięga do kieszeni kierowców powoli przypominają się czasy gdzie fotoradary były biznesem straży miejskiej
368x500= 184000zł w trochę lepiej jak miesiąc. Więcej pytań nie mam
Czy w tej grupie są kierowcy skręcający w prawo ("na strzałce") bez zatrzymania przed sygnalizatorem wyświetlającym czerwone światło, czy "strzałka" jest okolicznością łagodzącą?
Powszechne jest ignorowanie obowiązku zatrzymania w takim przypadku. Dziwię się, że po zamontowaniu tam kamer miejscowi kierowcy nadal tak skręcają nagminnie (praktycznie za każdym razem to obserwuję).
A kamerki robią też zdjęcia policji ,która też bardzo często przejeżdża na świetle czerwonym bez włączenia swojego niebieskiego światła?
Jak ruszy monitoring na drugim skrzyżowaniu, połowa ziomali straci prawa jazdy,ale będzie luzik na piotrkowskich drogach i komunikacja miejska wróci do łask
Znalazłem gdzieś:
Fotoradary rejestrują nie tylko przejazd na czerwonym świetle, ale również:
skręt w prawo na warunkowej zielonej strzałce, bez zatrzymania się
skręt na zielonej strzałce ułamek sekundy po jej wygaszeniu.
W dużych miastach ten system od lat funkcjonuje,ale miszcze Piotrkowa i okolic mają problem z trzema kolorami
Teraz mnie nie dziwi skąd tyle dzwonów na skrzyżowaniach,wystarczy poczytać komentarze
Tek kurła Tusek będzie tak dziurę po naszym wspaniałym i nieocenionym Antonim łatał- mandatami. Dobrze ze mnie stać tylko na rower to nie zapłacę . My w piotrkowie jesteśmy za Pisem forefer(znaczy na zawsze -to dla tych co się nie łuczyli Angielskiego )
Wybudować normalne rondo jak na Sulejowskiej i byłoby po problemie, ruch płynny i bezpieczny. Ale zaraz...rondo się nie zwróci i nie będzie zarabiać w przeciwieństwie do kamer.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!