Wracałem 18.08. z Gdyni A 1 zauważyłem że największe zagrożenie stwarzają kierowcy niestety ale marki BMW. Przekonałem się o tym setki razy jadąc wtedy. Przez ponad 400 kilometrów największe zagrożenie dla uczestników ruchu to wspomniane BMW . Ta marka działa na mózg !
Policji za mało. Za dużo u nich biurokracji. Kultura jazdy kierowców w ogóle nie istnieje i większość z nich o niej nawet nie słyszało. Jeżdżą na wariata, ciągle muszą wyprzedzać!!!! Ścigają się po prostu. Brak słów.
Na DK1 od ok północy korek do stacji benzynowej w Rokszycach bo był wypadek, 3xstraz plus 2xkaretka, takimi to jesteśmy kierowcami
Gdyby "mądrzy" naczelnicy pozwolili policjantom być na drogach i pracować, byłoby inaczej. A tak, na służbie kilkugodzinnej wyznaczane mają 10 rejonów po 15 minut każdy, reszta czasu to przejazdy z rejonu do rejonu.
Do tego doliczcie czas na kontrole, gdzie podczas kontroli patrol nie "pracuje" i mamy co widać.
A co z tum karambolem z zeszlego roku? Może redakcja się zainteresuje wynikiem śledztwa? Pozdrawiam
Jestem kierowca zawodowym i powiem tylko tyle,że brakuje u nas Policji ,która zajmuje się drogami,bądź patroluje drogi szybkiego ruchu tak jak w Niemczech
Cóż. Autostrada to się gna. Szkoda że u nas nie ma kar zachodnich. Jestem za Unią i ograniczeniem maxymalnej prędkości samochodów przez producentów. Może wtedy będzie trochę bezpieczniej.
Podczas kursu na prawo jazdy przyszli kierowcy uczą się jeździć tylko po mieście, później wyjeżdżają na autostrady zz szybką prędkością i nie wiedzą jak się po nich poruszać. Niby jazda ba wprost a sprawia trudności
To nie autostrady A1 czy A4 są niebezpieczne, to śmiertelnie niebezpieczni są "jeźdźcy Apokalipsy", w swoich bolidach, którym się wydaje, że jak koty mają siedem żyć, szastają swoim, pal diabli życiem. Najgorsze jest to że mają również, a może szczególnie, czyjeś życie i zdrowie za nic.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!