a w którym to domu na Sadowej dzieci bez opieki i po jezdni się wałęsają bo chodniki odnowione
i można chodzić po chodniku a do grania w piłkę boiska w pobliżu, place zabaw na osiedlu i siłownia plenerowa za Piotrem i Pawłem .
bo
Ja proponuje żeby odpowiednie służby zajęły sie samochodami parkującymi bardzo blisko skrzyżowania ulicy Sadowej z ulicą Wojska Polskiego, kodeks drogowy reguluje jaka powinna byc odległość zaparkowanego auta od skrzyżowania a tam notorycznie auta sa zaparkowane tuz przy skrzyżowaniu.
Co do progu jak najbardziej slusznie!
Zarządca drogi niech nie ulega chorym pomysłom. Ulica jest wąska, na której parkuje trochę samochodów, zwłaszcza przy Wojska Polskiego utrudniając przejazd i widoczność w obrębie skrzyżowania, ale da się wytrzymać. Nikt tam nie przekracza prędkości. Od wielu lat korzystam z tej ulicy, a dzieci nie widziałem, tylko psy i koty. Pomysł oderwany od rzeczywistości. Może wprowadzić zakaz ruchu, nie dotyczy mieszkańców? Ulica to nie prywatny folwark.
A może wprowadzić zakaz zatrzymywania i postoju dla takich aut jak te na zdjęciu. Może wspólnie z sąsiadami podejmiecie taką inicjatywę.
Mieszkańcy niech do lasu idą mieszkać nie będzie problemu. Najgorzej jak ze wsi do miasta pójdą i wszystko im przeszkadza
Proponuję progi zwalniające w domu sobie założyć i światła przed WC, a przed dużym pokojem rondo turbinowe.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!