jednemu na poczatku listy teraz poczekam kilka lat a tez NIE MAM gdzie MIESXKAC ... bo ktos specjalnie podpalil bo mieszkania tonely w dlugach
K...wa jeżeli pan Krawczyński zajmuje się wszystkim "złym i dobrym" to dlaczego taką głupią nazwę "nosi jego urząd"?
Jak zwykle pięknie obiecują...jedni pomocy dostaną więcej inni mniej a jeszcze inni wcale..Współczuje tym ludziom doskonale wiem przez co przechodzą..
Rzygać mi się chcę jak czytam tego typu komentarze. Uświadom sobie człowieku, że są sytuacje, które nie nadają się by kopać władze. Ludzie przeżyli ogromną tragedię, całe szczęście, że nie było ofiar. Duża część mieszkańców straciła dorobek własnego życia, a Ty tą tragedię ładujesz jako amunicję do karabinu? Pożary budynków mieszkalnych miały miejsce już wcześniej i za rządów obecnego prezydenta i innych prezydentów - zawsze reakcja była taka sama bez względu na to, czy był rok wyborczy, czy nie. Ale śmiało: może jeszcze powiesz, że prezydent zlecił podpalenie albo sam podpalił kamienicę, by następnie zaoferować pomoc i podnieść sobie notowania? Pomoc pogorzelcom (tym czy innym) to obowiązek każdego samorządu.
widziałam jak to się paliło, współczuję mieszkańcom tej kamienicy. Mam nadzieję że miasto udzieli im pomocy...
[u]co wy ludzie pierniczycie tu na tym forum sama przeszlam pozar i wiem co to jest ale uwierzcie mi ze pomoc nie jest dla wszystkic taka sama wiem z wlasnego doswiadcxenia . Pan krawczynski duzo obiecuje a malo robi i nie wszystkim pomaga tak samo . Ja tez stracilam wszystko a jedyna pomoc z opieki to 1000 zl i to wszystko cieplego posiklu nie bylo jak to deklarowali musielismy sami sobie radzic i czekac na mieszkania ktore wogole nie satysfakcjonuja wszystkich dotego w bardzo starych kamienicach ktore zalczone sa do zabytkow . jedyna pomoc za ktora z calego serducha dziekuje to pomoc mieszkancow miasta i pracownikow naszego radia
Dobrze, że MAMY SOCJAL. Bez pomocy społecznej Ci ludzie byliby zdani na okrutny los. Wielu innych chodziłoby głodnych i zmarzniętych. Dzieci nie miałyby warunków do wzrostu i nauki. Ilu byłoby narkomanów i alkoholików gdyby nie pomoc społeczna? Cieszę się, że póki co żyję w Polsce przyjaznej ludziom, a w szczególności tym biedniejszym.
Socjalizm to najpiękniejsza rzecz jaką stworzył człowiek.
Dobrze,że opieka społeczna daje rodzinom patologicznym renty socjalne,bo za co by ci biedacy pili!!!!?Takim,co się naprawdę należy to nie dostaną.Ilu jest przez to alkoholików i narkomanów - a dać im darmowe obiadki i ubranka,żeby nie mogli tego sprzedać,bo naprawdę potrzebujący musi się naprosić,żeby dostać parę złotych z opieki.Zdrowi i zdolni ludzie do pracy,ale im się nie chce - A UCZCIWY CZŁOWIEK ŻYJE NĘDZNIE I ŚCIUŁA OD WYPŁATY DO WYPŁATY.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!