A nie tak dawno: Burmistrz Sulejowa gościł ministra z wicemarszałek w magistracie przy suto zastawionym stole godnie ze wszystkimi należnymi im honorami. No i zaraz Sulejów nowe oblicze miał zyskac.. Pilicę już pogłębiają. Będzie piasek na plażę i boisko. A jak LiSzydło przyjedzie taakii port zaczną budować. Burmistrz Ostrowski już ostro zasuwa. I ja tam z gośćmi byłem, miód i wino piłem, A com widział i słyszał, na zdjęciu umieściłem.
Foto na http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Obecna władza tylko czeka jak ktos da to bedą cos eobić,trzeba samemu zacząć o nie oglądac się na nikogo .Już w tym roku czyszczenie zalewu miało sie zacząć i nic jak do tej pory.Gminy powinny zadbać tanim kosztem o stworzenie plaż nad zalewem bo tu od 40 lat nic nie zrobiono wszystko na dziko gdzie kto moze a przecież można by na tym jeszcze zarobić ale co urzędnik bedzie myslał o innych skoro wygodnie na stołku i pensja spora i nawet nosa nie wychyla poza urząd.Wstyd ,ze doczekalismy takich nieudaczników takiego eurokołhozu jaką jest UE i tylko biurokracja sie powieksza coraz bardziej i marnotrawi nasze publiczne pieniadze w wiekszości na swoje pensje
Proszę o zorganizowanie akcji obywatelskiej, aby każdy mieszkaniec gminy kupił łopatę, i na Wasz sygnał, wstawił się przy rzece Pilicy. Zaczniemy wielką akcję pogłębiania Pilicy. Zajmujecie się "wszystkim" w Sulejowie, to myślę, że ta akcja przysporzy Wam wielu zwolenników i da dodatkowe punkty Waszemu idolowi. Tak na poważnie to na chwilę obecną opowiadanie o programie, który jest w totalnym bałaganie, i nie wiadomo kiedy to ma być /poseł Radziszewska tu już nie pomoże/ - jest chore. My mieszkańcy już nie wierzymy w kontrowersyjne pomysły Waszego idola. To czekamy na wielką
akcję - do roboty" Młody Sulejów dla Pokoleń" czy jak Wy się teraz nazywacie?...
Znów komentarz pod komentarzem?!!! Człowieku ogarnij się wreszcie!!!Co ty punkty na top komentatora sobie nabijasz??? :))
,,Czy zmiana rządu spowoduje opóźnienie inwestycji pogłębiania Pilicy?" Pytanie to stawia burmistrz czy redakcja ? Skoro burmistrz postawił na PO i posłankę organizując happeningi w urzędzie i w szkole to zapewne musi teraz poczekać do kolejnej zmiany rządu, ale nie wiadomo kiedy ona nastąpi czy za 4 ,8 czy może 12 lat. Widocznie ktoś już szuka kozła ofiarnego dla swoich obietnic bo teraz będzie można zwalić, że to PiS nie pogłębił, a PO tak bardzo chciała. Poprzednik po pierwszej swojej kadencji też to, że nie pozyskał środków zewnętrznych tłumaczył, że to z przyczyn politycznych ( lata 2002-2006 str. 12 ). Chyba następca idzie tym samym śladem. W ciemnych barwach widzę ten ,,wielki Sulejów" z przemówienia burmistrza wygłoszonej pod pomnikiem.
http://www.sulejow.pl/asp/pliki/download/podsumowanie_kadencji_samorzadu.pdf
Panie Burmistrzu niech się Pan już nie kompromituje. Bo to już nawet śmieszne nie jest .
Ale problemy...wyleje to wyleje i osczysci trochę Sulejów z nawiedzonych ludzi
Czyżby kolejny prowokacyjny tekst ? Czy kolejne trzy lata tak to będzie wyglądać ? Jeszcze nie ma rządu, nie ma jeszcze nowego wojewody a już poddaje się w wątpliwość możliwość szybkiego pogłębienia. ? A może faktycznie te pisma i obietnice to była zwykła ściema przedwyborcza, a dziś już ktoś wie, że realizacja tego celu od początku była pisana palcem na wodzie ?
A w reklamowej gazetce kolejny całostronnicowy artykulik o Sulejowie - tym razem o pełnej biznesowych sukcesów kadencji nowego dyrektora MZK. Okazuje się, że pan dyrektor - człowiek absolutnie apolityczny - w ciągu trzech kwartałów wyprowadził MZK na szerokie wody i już teraz może pochwalić się zyskiem. Szkoda tylko, że nie wiemy, czy jest to zysk z działalności podstawowej, zysk z działalności operacyjnej, zysk brutto czy netto. Z dodatkowej tabelki dowiedzieć się za to możemy o kilku bezsensownych robotach zleconych MZK przez urząd miasta: budowa plaży, rozbiórka przedszkola (po jakiego grzyba???), remonty budynków, ławki i wiaty (60 tysięcy wyrzucone na likwidację całkiem nowych wiat i ustawienie wiat jeszcze nowszych wg pomysłu pana dyrektora). Sporo tego - prawie trzysta tysięcy złotych. A co MZK ma wspólnego z warsztatami terapii zajęciowej? Ciekawe, w jakiej pozycji wykazane są zobowiązania MZK wobec wspólnot mieszkaniowych. Jeszcze ciekawsze - w jakich kwotach.
Ostatnia rzecz do wyjaśnienia - ile, my podatnicy, zapłacimy za ten wywiad sponsorowany.
Szkoda, że ta gazetka wpadła mi w ręce dopiero dzisiaj.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!