Develoroper ma wpływ na prezydenta tam gdzie nowe bloki zaraz nowa drogę miasto buduję czy to nieciekawe? Dlaczego miasto?
Dlaczego z budżetu obywatelskiego mają być finansowane ROD ? Przecież to prywatne własności poszczególnych osób. Ze sfinansowanych inwestycji w ramach budżetu obywatelskiego korzystają wyłącznie oni, ponieważ jak wiadomo ROD są zamykane na klucz i nikt postronny nie ma do nich dostępu. Jest to więc zaprzeczenie obywatelskości takiego wydatku. Ja akurat mieszkam w domku, więc ogródek mam swój własny. Ale skoro finansuje się (np. tak jak ostatnio) podłączenie wody na jakimś ROD to może ja podsunę projekt sfinansowania oczka wodnego na mojej działce. Może być?
To nie jest budżet tylko projekty obywatelskie, a to rządzący miastem powinni prezentować pomysły i realizować program wyborczy- to jest ich praca, więc proszę dziennikarzy żeby wyprostowali temat i zagonili urzędników z gospodarzem na czele do roboty !
Najpierw proszę wywiązać się z poprzednich budżetów obywatelskich przed ogłoszeniem kolejnych. Brak ścieżki dookoła Bugaja 2 i 3 etap, wstrzymanie głosowania nad 4 etapem to śmiech na sali
Kto nadzoruje wykonanie projektów z budżetu obywatelskiego? Półtora roku temu podczas budowy ścieżki rowerowej przy ul. Dmowskiego naprzeciwko "Piomy" budująca ją firma-dziad uszkodziła opaski przy chodniku w 7 albo 8 miejscach i mimo kilku maili do ZDiUM-u do dnia dzisiejszego nie zostało to naprawione!
Po co budżet obywatelski skoro się go nie realizuje? Ludzie dają wam gotowe projekty i nic z tym się nie robi.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!