metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
mirek ~mirek (Gość)27.03.2014 23:34

Z jednej strony w tej szkole organizuje się szczytne akcje krwiodawstwa a z drugiej strony widac ze nikt dotąd nie dopilnowywal aby mlodziez mogla funkcjonowac w godnych sanitarnych warunkach, tzn. mydlo, papier toaletowy w toaletach etc. Coś mi tu nie gra! O co więc tu chodzi? Czy organizatorzy akcji krwiodawstwa, nauczyciele tej szkoly nie reagowali na tak urągające godności warunki sanitarne? OCO WIĘC TU CHODZI? http://www.epiotrkow.pl/news/Wampiriada-w-Budowlance-,18063

21

sympatyk ~sympatyk (Gość)28.03.2014 11:42

"abc" napisał(a):

no widac jak sie nie uwazalo na chemi to sie pisze takie bzdury, niestety - lepiej bylo lazic na wagary niz miec z nia doczynienia, ale to kwestia wychowania nie przez nauczycieli a przez rodzicow, P. bujnicka to wspanialy pedagog, dzieki niej moje studia chemiczne mialy zupelnie inny przebieg! Chemia to jedna z podstaw, a w TOS bylo jej baaaardzo duzo jak na moje czasy :)

34

Zbyszek ~Zbyszek (Gość)30.03.2014 10:52

Zadziwiające to co wyprawia Magistrat Piotrkowski. Pana Sokalskiego zwolniono z pracy i ostatecznie oczyszczono z fałszywych zarzutów. W przypadku dyrekcji tej szkoly nic sie nie czyni pomimo tego ze rażące zaniedbania widac gołym okiem! TO JEST CHORE I POKAZUJE JAK MOŻNA KURCZOWO UTRZYMYWAĆ STOŁKI KIEROWNICZE DLA OSÓB SKOMPROMITOWANYCH I NIE LICZYĆ SIĘ Z OPINIĄ PUBLICZNĄ. Na szczęście dużymi krokami zbliżają się WYBORY SAMORZĄDOWE. SPOŁECZNOŚĆ LOKALNA NIE GĘSI I SWÓJ ROZUM MA ! Pozdrawiam wszystkich MYŚLĄCYCH i krytycznie podchodzących do działań ludzi funkcyjnych.

74

mom ~mom (Gość)31.03.2014 17:05

A Pan/i Nauczyciel potrafi tylko ......... uprzejmie donoszę że ...... i leci anonim ....... oraz przykład nauki wychowania obywatelskiego młodzieży......

72

i ~i (Gość)01.04.2014 12:36

Moje dzieci wyszły z Budowlanki i to w obecnych czasach i nie ćpały, nie paliły papierosów, nie trunkowały. Wszystko zależy od samej młodzieży. Po budowlance można też studiować na najlepszych polskich uczelniach np. AGH albo Politechnika Warszawska czy Wrocławska. Ale trzeba coś od siebie wnieść, uczyć się, mieć w życiu cel... a nie narzekać na dyrekcję. Nich mi ktoś wskaże szkołę w której nie ma ćpunów, palaczy czy trunkowców. Nie wspomnę o gimnazjach. Kochani rodzice winni się obudzić i orientować co robią ich dzieci po szkole. I tyle.

100

Inkaaa ~Inkaaa (Gość)01.04.2014 14:05

Wszyscy praktycznie piszą same bzdury. Ja ukończyłam budowlankę w 2009 roku. Moim zdaniem jest to najlepsza szkoła do jakiej chodziłam. Wszyscy nauczyciele którzy tam uczą zawsze są w gotowości, by pomóc osobą nawet tym którzy nie zachowują się fair wobec nich i całej szkoły. Każdy ma szanse w tej szkole zaistnieć i nauczyć się bardzo wiele. A co do wyposażenia to się trochę zgodzę, gdyż ja byłam w klasie geodezyjnej i te sprzęty na których się uczyliśmy to już są zabytkowe, ale jak komuś zależy na wszystkim się nauczy i w każdych warunkach. Co do braku mydła, papieru i braku desek to nie sądzę by było to dziwne gdyż jak tylko znajdzie się mydło lub papier w ubikacji tak naprawdę sami uczniowie z nim robią porządek :) co do desek to przy mnie moja koleżanka taką jedną deskę złamała gdyż na niej usiadła :) A palenie było w szkole legalne była kiedyś palarnia ale ją zlikwidowali więc nie dziwie się, że teraz dzieciaki uciekają i się kryją. Każdy był kiedyś młody nie mówię by popierać używanie narkotyków, bo to trzeba kontrolować, ale nie popadajmy w paranoje. Znam 100 razy gorsze szkoły gdzie co chwile ktoś chodzi naćpany lub pijany na lekcje i to jest do kontrolowania. Ale robienie ze szkoły więzienia i bezustanne kontrolowanie tak naprawdę dorosłych już ludzi to jest dziwne. Moim zdaniem zaufanie i domowa atmosfera w tej szkole sprawia, że ludzie uczący się w tej szkole chętnie przychodzą na lekcje i udzielają się wtedy kiedy trzeba i nie chodzą na wagary z powodu braku papieru w WC :)tylko dlatego bo są po prostu młodzi :) najlepsze moje chwile to 4 lata w budowlance z moją najlepszą klasą byliśmy trochę nieznośni wychodziliśmy na papierosy i czasem na piwo ale byliśmy najlepszą klasą z naszego rocznika i każdy wtedy kiedy trzeba było się przykładał a wtedy kiedy można było sobie odpuścić to się bawiliśmy. WYLUZUJCIE :) :) :)

61

Mania ~Mania (Gość)01.04.2014 18:49

Komentarze dotyczące wspaniałych nauczycieli i tragicznego wyposażenia szkoły są przerażające. Czasy "Siłaczek" podobno już minęły i nie może być tak, że dyrekcja żyje w innym świecie a reszta kadry i uczniowie w prehistorii.

31

kreatywny uczeń ~kreatywny uczeń (Gość)01.04.2014 21:09

Witam Wszystkich! Ludzie, dlaczego dotąd nikt konkretnie nie odniósł się do pomysłów zaprezentowanych przez gościa o nazwie INICJATOR ZMIAN??? Przecież to są odlotowe pomysły, które mogą być zastosowane w praktyce. Jedne może natychmiastowo a co niektóre w dłuższej perspektywie czasowej! Z tymi na przykład laptopami czy też tabletami, to jakie to daje oszczędności w stosunku do zakupu drogich jak diabli podręczników! Śmiem twierdzić, że jeśli tacy transparentni i kreatywni ludzie by byli dyrektorami szkół, to uczniowie by byli bardziej światli i spędzali czas szkolny w przemiłym a zarazem rozwojowym klimacie!!! Zapewne nie mieliby chęci sięgać po jakikolwiek używki, które niszczą umysł i z takiej szkoły szybko nie chcieliby zwijać się do domu! Natomiast w takiej szkole, jak tutaj opisana i poparta dowodami to każdy zapewne chciałby jak najszybciej spierniczać do bardziej atrakcyjnych miejsc. Nie widać tu zupełnie komentarzy uczniów tej szkoły! I to jest bardzo smutne!!!!! Czy zatem uczniowie tej szkoły godzą się na wszystko co im się wciśnie, zgodnie z hasłem POLAK GŁUPI WSZYSTKO KUPI??? UCZNIOWIE OBUDŹCIE SIĘ Z TEGO LETARGU I BIERZCIE LOS W SWOJE RĘCE!!! Pozdrawiam Wszystkich kreatywnych !!!

34

bystrzak ~bystrzak (Gość)02.04.2014 01:05

Najwyraźniej Rodzicom oraz Uczniom budowlanki wszystko pasuje. Tak więc - mówię do młodzieży z przyszłością i ambicjami - wybierając tę szkołę, dobrze się zastanówcie, zanim traficie w to "oryginalne" środowisko !!! Aktualna młodzież tej szkoły ma więc taką dyrekcję, na jaką sobie zasłużyła!!! I nawet nie zdaje sobie ona sprawy z tego, że mogłaby mieć istotny wpływ na funkcjonowanie tej szkoły. Gdzie jest Samorząd Uczniowski tej szkoły??? Czy Wy macie jakieś oczekiwania od życia czy też przyjmujecie wszystko bezkrytycznie, jak leci??? Czy Wy umiecie się "zdrowo postawić" w sprawach WAŻNYCH??? Gdzie też jest Rada Rodziców tej szkoły??? Ludzie obudźcie się!!! Czy wy nie pojmujecie prostego faktu, że nic nie czyniąc dziś, krzywdę wyrządzacie swoim dzieciom!!! Czy Wam zależy na losie swoich pociech, na przyzwoitej ich przyszłości, czy też chcecie aby Wasze dzieci były przeciętniakami, które w przyszłych latach - jako nierozgarniętą masę - system wolnego rynku wykorzystywać będzie za psie pieniądze za ciężka pracę??? Bo żeby pójść na studia po tej szkole to trzeba być naprawdę wyjątkowo zdyscyplinowanym i ambitnym (w każdym razie otoczenie nie będzie stanowiło tzw WARTOŚCI DODANEJ). Drodzy Rodzice Uczniów tej szkoły, czy zastanawiacie się nad tym, co ta szkoła im daje(w większości przypadków, bo średnia ocen semestralnych czy też końcoworocznych oscyluje wokół oceny miernej czyli 2 )poza prześlizgiwaniem się z klasy do klasy??? Pomijam tutaj szczątkowe wyjątki ambitnych i utalentowanych uczniów, którzy każdego roku zawyżają jedynie średnią ocen szkoły (gdyby nie te rodzynki to średnia ocen by była w okolicach 1,5 ). A dyrekcja tej szkoły nawet nie potrafi zagwarantować uczniom odpowiednich standardów w sanitariatach. Jeśli tego nie potrafią to jak oni mogą zarządzać szkołą??? Niektórzy nauczyciele próbują nawet na siłę, rozpaczliwie "ocieplać" wizerunek tej szkoły chwaląc się wszędzie chłopakiem ze szkoły zawodowej, który wygrywa "konkurs kielni" (gratuluje mu szczerze ale - na Boga - ta szkoła może dużo dużo więcej, gdyby miała profesjonalnego gospodarza!!! Inny nauczyciel organizuje akcję krwiodawstwa (akcja bardzo szczytna!!!)a zupełnie nie reaguje na - od lat funkcjonujące - skandaliczne warunki higieniczne, które oferuje szkoła! Pomieszanie więc z poplątaniem tu panuje!!! To jest i śmieszne i straszne!!! Droga Młodzieży, za 10-15 lat, kiedy Wasze życie będzie już "pozamiatane", wspomnicie może sobie tę toczącą się dziś dyskusję dotyczącą funkcjonowania tej szkoły i może wtedy - drga młodzieży będzie wam żal, że nic nie zrobiliście z tym dziadostwem !!! To samo tyczy się Rodziców tej młodzieży. Życzę Wam więc powodzenia, obudzenia w sobie ambicji, kreatywności a w przyszłości - szczęśliwego życia!!! Obyście też w przyszłości mieli atrakcyjne ( a nie tylko infantylne, przeciętne i jałowe ) wspomnienia z pobytu w tej szkole i aby edukacja w tej szkole była dla Was wspomnieniem DOBRZE ZAINWESTOWANEGO CZASU W SWÓJ OSOBISTY ROZWÓJ! CARPE DIEM !!!

46

król Julian ~król Julian (Gość)02.04.2014 15:51

A teraz król Julian mówi: "Daruj, ale czy mógłbyś stąd wyjść, bo to jest biznesklasa? Naprawdę, to nic osobistego, po prostu jesteśmy od ciebie lepsi."

21

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat