nauczyciele jak wam tak źle i mało to przenieście się do prywatnych szkół, tam docenicie co to praca w budżetówce bo tam można się dostać tylko po wielkich znajomościach
Każdego można się czepiać ale od wychowania są RODZICE szkoła może wspomagać wychowanie i rozwój
Na zdjęciu jest przedstawiony protest mieszkańców Tomawy z dnia 13.03.2017 r. nie przeciwko reformie oświaty i likwidacji gimnazjów, ale w związku z nieprzekształceniem gimnazjum w Tomawie w szkołę podstawową. Przed poprzednią reformą edukacji w gminie Łęki Szlacheckie istniały szkoły podstawowe: w Tomawie, Trzepnicy i Łękach Szlacheckich i zamiast szkoły podstawowej w Tomawie utworzono gimnazjum, a teraz pod pretekstem reformy edukacji już nie przywraca się szkoły podstawowej w Tomawie tylko likwiduje gimnazjum. Nie bierze się pod uwagę dobra dzieci i opinii mieszkańców. Szkoła podstawowa w Tomawie ma wieloletnią tradycję i dzięki zaangażowaniu lokalnej społeczności powstał nowoczesny budynek, który będzie niewykorzystywany zgodnie z jego przeznaczeniem a warunki życia mieszkańców (zwłaszcza młodych) ulegną znacznemu pogorszeniu a mamy XXI wiek. Czy na prawdę nie można wrócić do stanu poprzedniego?
Gimnazjum to wielki niewypał. Nikt się ludzi nie pytal jak powstawały a teraz wielkie halo... Nauczyciele bo stracą pracę wielkie mi co. Jak mój zakład i mojej żony rozwiązali to musiałem szukać nowej pracy. Takie życie. Tacy inteligentni są to się przekwalifikują. P.S. Fajna ta blondyneczka na pierwszym planie. Śliczna
Powinni strajkować nauczyciele którzy uczą w prywatnych przedszkolach i szkołach.maja niższe pensje pracują 40 godzin w tygodniu plus praca w domu a nie nauczyciele ze szkół państwowych którzy maja zdecydowanie za dobrze....
Ja tam polityczny nie jestem a zmiany programowe w szkole sa potrzebne! Zobaczcie co się dzieje młodzież nie wie kiedy wybuchła II wojna kto nas napadł i z kim? W mediach unika się tematów wojny bo jest niewygodna i może urazić Niemcy i Rosję którzy ratowali nas we wrześniu przed wojną domową. Ot tak niedługo będzie mówić młodzież jak się nic nie zmieni.....
Zastrajkują podczas wyborów - ALE - nic się nie zmieni, bo beneficjenci 500 plus nie pozwolą, żeby coś się zmieniło! Miejmy nadzieję, że będą ignorować nowe podstawy programowe, bo ja bym chciał, żeby moje dziecko, jednak o Koperniku usłyszało. Kto wie, może nawet, o układzie słonecznym, a nie tylko Wałęsa zły, Antoni dobry itd. Amen
To że piotrkowskie ciało pedagogiczne nie strajkuje dowodzi jego świadomości zmian przeprowadzanych w szkolnictwie,to zwycięstwo nauczycieli a porażka Ziółkowskiej.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!