metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Genowefa.1029 ~Genowefa.1029 (Gość)przedwczoraj, 20:55

To świetne miejsce na dom spokojnej starosci

121

Jasiu ~Jasiu (Gość)wczoraj, 19:34

Skoro Łódź jest właścicielem zamku w Bykach to nie rozumiem dlaczego Piotrków jeszcze nie przejął pałacu Poznańskiego w Łodzi.

02

... ~... (Gość)3 dni temu, 15:06

Co dalej - tak jak Europa, Wanda, Sigmatex, budynek hotelu Komfort... Najpierw ruina, później wyburzenie i deweloper postawi coś nowego.

180

Ja ~Ja (Gość)18 godzin temu, 09:33

No jeszcze brakuje żeby ten obiekt wpadł w ręce Piotrkowa...kolejny teren dla deweloperów byłby gotowy...

10

goœć_anna ~goœć_anna (Gość)21 godzin temu, 06:59

Rewitalizacja otaczającego budynku parku aż się prosi, piękny teren tam jest.

20

Kibic ~Kibic (Gość)przedwczoraj, 22:22

Obiekt, otoczenie plus położenie to duże możliwości i potencjał. Tu powinno powstać coś co przyciąga ludzi, a jednocześnie na siebie zarabia. Należy wykorzystać walory historyczne tego zabytku i połączyć z atrakcyjnymi wydarzeniami jak choćby Rolszansa, która już na stałe wpisała się w to miejsce. Pomysłów będzie dużo i dlatego trzeba wybrać rozwiązania najbardziej optymalne i nie dopuścić do powolnego niszczenia obiektu. A może warto podpatrzeć jak takie urokliwe miejsca potrafili wykorzystać inni?

100

Piotrkowianin Piotrkowianinrangawczoraj, 21:38

Teraz piszecie, że to zamek, a w artykule z 2021 był to pałac:
https://epiotrkow.pl/news/Odkrywamy-znane-i-nieznane--Palac-Bykowskich-w-Piotrkowie,43081
Jak to w końcu jest?

20

goœć_kasia ~goœć_kasia (Gość)wczoraj, 20:51

a ja słyszałam, że nie dość iż buda stoi pusta, to jeszcze targi ogrodnicze robione zazwyczaj w kwietniu oraz wspomniana rolszansa już tam nie będą robione tylko gdzieś poza miastem. No ale w Piotrkowie wszystko upada więc dla was mieszkańców to chyba i tak nie ważne.

30

Mi ~Mi (Gość)przedwczoraj, 09:08

PSL ma praktykę w takich sprawach Dworami się zajmowali po wojnie i umieli doprowadzić do ruiny

91

Obiektywny ~Obiektywny (Gość)przedwczoraj, 22:47

A gdzie byli ci Panowie że zdjęcia przez ostatnie lata jak byli przy władzy i co z tym zrobili. Panowie zrobić trudno krytykować łatwo bo to taki poPIS

103

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat