Z tego co pamiętam, to obwodnica ta miała łączyć się właśnie z ul.Miast Partnerskich. Miała to być "mała obwodnica Piotrkowa". Założenia są piękne.
Jako mieszkaniec bloku położonego w pobliżu "obwodnicy N-S" w pełni akceptuję rozwiązanie z przedłużeniem jezdni do Wojska Polskiego, ale nie akceptuję rozwiązania, w którym "obwodnica" stanie się alternatywą przejazdu przez Piotrków dla autostrady A1. Nie tylko chodzi o hałas pod oknami najbliżej położonych bloków, ale również to że obwodnica będzie źródłem zanieczyszczeń powietrza. Proponuję budowę obwodnicy z drugiej strony miasta z wykorzystaniem ulicy Miast Partnerskich.
jaka obwodnica... moze najpierw zaczac od naprawienia ulic .znajomi przejezdzajacy przez nasze miasto mowia ze mamy najgorsze ulice .zadne dziecko nie usnie w foteliku ,fotoradary nie potrzebne mało kto odwazy sie jechac szybciej ,szkoda auta.wstyd.
"- Za chwilę przejdziemy do realizacji przedłużenia trasy N-S w kierunku północnym – powiedział prezydent Krzysztof Chojniak."
A ta chwila trwać będzie pewnie ze 3 lata - do kolejnych wyborów samorządowych.
Chojniak i tak niczego nie załatwi. Po co? Przecież już po wyborach. W naszym urzędzie wszyscy robią wszystko dla poklasku i zdjęć. Na co komu teraz obwodnica skoro do kolejnych wyborów jeszcze daleko...
Wy to nazywacie obwodnicą? Od kiedy obwodnica przebiega za oknami domów? Ktoś miał ZARĄBIASTY pomysł.
Nie potraficie zbudować obwodnicy z dofinansowaniem wspaniałej UE? Co wy zrobicie jak nie będzie kasy z unii, a to już nie długo.
A propos obwodnicy: zauważyłem ostatnio, że w ramach kolejnego, bezsensownego uprzykrzania życia kierowcom "mądre inaczej" głowy ze ZDiUM-u zamieniły na skrzyżowaniu zachodniej obwodnicy z ul. Dmowskiego znaki ustąp pierwszeństwa przejazdu na stop.
Decyzja zupełnie niezrozumiała, bo widoczność na tym skrzyżowaniu jest znakomita, a z tego co wiem nie było na nim żadnej kolizji.
Sikorskiego naprawcie w morde jeża,przed budynkiem KMP i Urzędu Miasta na Szkolnej droga jak sito!!!! czy wam nie wstyd pasożyty z magistratu???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!