A kto jest właścicielem studni? To tak jakby na twojej działce twój sąsiad bez twojej wiedzy projektował budynki i chciał wybudować garaż bo jest tutaj fajny wybetonowany plac i dobry dojazd a ty nie mieszkasz na tej posesji tylko w wielkim mieście (np. Piotrkowie Trybunalskim) to też byś nie miał nic przeciwko? Też byś słuchał petycji popierających sąsiada okolicznych mieszkańców? Że ten garaż będzie niby dobrą sprawą? Czy może egzekwował byś swoje prawo własności? Tak czy nie? To do: Piotr.covianin`a
Tak się zastanawiam : Piotrków wybudował te studnie grubo ponad 20 lat temu, nie korzysta z nich , nie konserwuje , studnie są niezabezpieczone i zaniedbane . Urzędnicy maja problem z doliczeniem się ilości studni i ich lokalizacją.Podsumowując są one miastu niepotrzebne i nagle jak Sulejów zwróciła się w potrzebie to pan Karzewnik proponuje takie warunki jakby sprzedawał nowe auto z salonu. Dla formalności studnie są na terenie gminy Sulejów. Jak Pan Chojniak będzie chciał się do nich podłączyć z wodociągiem proponuje gminie Sulejów naliczyć opłaty za dzierżawę gruntu pod budowę wodociągu w wysokości 200 tys. PLN . To co robią i jak się zachowują nasi samorządowcy jest zaprzeczeniem nazwy tej funkcji i z racjonalnym zrządzeniem nie ma nic wspólnego. Podsyca się kolejny konflikt miedzy mieszkańcami Piotrkowa i gminy Sulejów, i w to im graj. Pogonić tych samorządowców jak nie mogą się dogadać na normalnych sąsiedzkich warunkach. Potrzebujemy normalnych ludzi przy władzy
Panie Wojtku poskarżyć się Radzie Miasta Piotrkowa na skandaliczne zachowanie władz tego miasta w związku z żądaniem od gminy Sulejów forsy za studnię!! Dość już zarobili na kupowanej przez Pana wodzie dla Zalesic, Witowa o okolic! Jechać na Sesje do Piotrkowa tupnąć nóżką, machnąć rączką, pokazać w internetach - przestraszą się!!!
Z mojej obserwacji działań podejmowanych przez władze w Sulejowie wydaje mi się, że nasz Burmistrz doskonale znał stan prawny, dzisiaj chce tylko sprawę załatwić metodą faktów dokonanych! Petycja tak się zastanawiam ma jedynie odwrócić uwagę od braku kompetencji a może bardziej nonszalancji władz naszego miasta i wykorzystując mieszkańców Burmistrz chce wywrzeć presję na władzach Piotrkowa? Po rozmowach z niektórymi Radnymi Miejskimi wiadomo, że Burmistrz doskonale wiedział o sytuacji formalno prawnej bo deklarował wcześniej że nie ma żadnych przeciw wskazań i że nie ma problemu, dziwne? Wiadomo że był to jeden z tematów rozmów Radnych z Burmistrzem również na sesjach, dlatego dziwi mnie teraz stanowisko Burmistrza zatroskanego o los mieszkańców, ja myślę, że to jest tylko taka strategia na potrzeby lokalne, no ale może się mylę?
Chyba te studnie są na terenach leśnictwa oraz na prywatnych gruntach. I mają różną głębokość
Idąc dalej logiką władz Piotrkowa, wychodzi na to, że są winni lasom dzierżawę za studnię nr 5 za jakieś 50 lat. Co władze na to? Teren po ujęciu wody jest podzielony na działki. Kiedy będą sprzedawane? A może też dzierżawione za 100 tys. rocznie. Pytam...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!