metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)28.08.2020 09:50

Nie wierze w cuda

50

termit ~termit (Gość)28.08.2020 09:56

Macierewicz z Lorkiem przyjedzie, i budowa ujęcia wody, ruszy natychmiast w super ekspresowym tempie!? Przystań już wybudowali w Sulejowie, wkrótce otwarcie S12!? Z takich posłów możemy być tylko dumni!?

141

lolo ~lolo (Gość)28.08.2020 08:16

Pani z ostatniego zdjęcia nr6 cudowna

52

gość ~gość (Gość)28.08.2020 08:06

OSTR to najlepszy raper.

31

klaudia ~klaudia (Gość)28.08.2020 10:09

A kiedy sprawą zajmie się prokurator?

50

gość ~gość (Gość)28.08.2020 12:49

Idąc dalej logiką władz Piotrkowa, wychodzi na to, że są winni lasom dzierżawę za studnię nr 5 za jakieś 50 lat. Co władze na to? Teren po ujęciu wody jest podzielony na działki. Kiedy będą sprzedawane? A może też dzierżawione za 100 tys. rocznie. Pytam...

52

gość ~gość (Gość)28.08.2020 13:53

Chyba te studnie są na terenach leśnictwa oraz na prywatnych gruntach. I mają różną głębokość

40

remna ~remna (Gość)28.08.2020 14:52

Z mojej obserwacji działań podejmowanych przez władze w Sulejowie wydaje mi się, że nasz Burmistrz doskonale znał stan prawny, dzisiaj chce tylko sprawę załatwić metodą faktów dokonanych! Petycja tak się zastanawiam ma jedynie odwrócić uwagę od braku kompetencji a może bardziej nonszalancji władz naszego miasta i wykorzystując mieszkańców Burmistrz chce wywrzeć presję na władzach Piotrkowa? Po rozmowach z niektórymi Radnymi Miejskimi wiadomo, że Burmistrz doskonale wiedział o sytuacji formalno prawnej bo deklarował wcześniej że nie ma żadnych przeciw wskazań i że nie ma problemu, dziwne? Wiadomo że był to jeden z tematów rozmów Radnych z Burmistrzem również na sesjach, dlatego dziwi mnie teraz stanowisko Burmistrza zatroskanego o los mieszkańców, ja myślę, że to jest tylko taka strategia na potrzeby lokalne, no ale może się mylę?

41

kjhyuio ~kjhyuio (Gość)28.08.2020 11:59

Panie Wojtku poskarżyć się Radzie Miasta Piotrkowa na skandaliczne zachowanie władz tego miasta w związku z żądaniem od gminy Sulejów forsy za studnię!! Dość już zarobili na kupowanej przez Pana wodzie dla Zalesic, Witowa o okolic! Jechać na Sesje do Piotrkowa tupnąć nóżką, machnąć rączką, pokazać w internetach - przestraszą się!!!

48

Piotr.Covianin Piotr.Covianinranga28.08.2020 13:21

Tak się zastanawiam : Piotrków wybudował te studnie grubo ponad 20 lat temu, nie korzysta z nich , nie konserwuje , studnie są niezabezpieczone i zaniedbane . Urzędnicy maja problem z doliczeniem się ilości studni i ich lokalizacją.Podsumowując są one miastu niepotrzebne i nagle jak Sulejów zwróciła się w potrzebie to pan Karzewnik proponuje takie warunki jakby sprzedawał nowe auto z salonu. Dla formalności studnie są na terenie gminy Sulejów. Jak Pan Chojniak będzie chciał się do nich podłączyć z wodociągiem proponuje gminie Sulejów naliczyć opłaty za dzierżawę gruntu pod budowę wodociągu w wysokości 200 tys. PLN . To co robią i jak się zachowują nasi samorządowcy jest zaprzeczeniem nazwy tej funkcji i z racjonalnym zrządzeniem nie ma nic wspólnego. Podsyca się kolejny konflikt miedzy mieszkańcami Piotrkowa i gminy Sulejów, i w to im graj. Pogonić tych samorządowców jak nie mogą się dogadać na normalnych sąsiedzkich warunkach. Potrzebujemy normalnych ludzi przy władzy

Komentarz był edytowany przez autora: 28.08.2020 13:49

85

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat