Po co w ogóle ta dyskusja? Przecież to jest UKS mający grupy młodzieżowe. W całej Polsce takie kluby mogą liczyć na mniejszą lub większą pomoc miasta. Rozumiem, że jak Concordia byłaby w I lidze to już nikt więcej w tym mieście by się nie liczył. To jest jedyne miasto, gdzie nie ma czytelnych kryteriów. Stypendia dostają znajomi, nie mistrzowie Polski czy Europy. Podobnie jest z klubami. Nie mam nic do żadnego klubu który dostał, o ile ludzie w nich ciężko pracują, w tym przede wszystkim z naszą młodzieżą. To są pieniądze nas wszystkich i powinny być sprawiedliwie dzielone. Tymczasem są narzędziem brudnych gierek w rękach małych kłótliwych ludzi.
Wszystkie komentarze pozytywne są pisane przez pana Tadka i jego ekipę! ale ostatnio ta ekipa jest coraz mniejsza! Dajmy Kase na UKS a pan T. kupi sobie nowego laptopa!
oto kwintesencja wszystkich wpisów na forum z ostatnich 5 lat na temat dotacji , stypendiów i pozostałej "lewej" kasy na tzw. szkolenie młodzieży , dzielonej pod stołem z budzetu mieszkańców miasta PT.
WARTO PRZECZYTAC KILKA RAZY
To jest jedyne miasto, gdzie nie ma czytelnych kryteriów. Stypendia dostają znajomi, nie mistrzowie Polski czy Europy. Podobnie jest z klubami. Nie mam nic do żadnego klubu który dostał, o ile ludzie w nich ciężko pracują, w tym przede wszystkim z naszą młodzieżą. To są pieniądze nas wszystkich i powinny być sprawiedliwie dzielone. Tymczasem są narzędziem brudnych gierek w rękach małych kłótliwych ludzi.
To jest jedyne miasto, gdzie nie ma czytelnych kryteriów. Stypendia dostają znajomi, nie mistrzowie Polski czy Europy. Podobnie jest z klubami. Nie mam nic do żadnego klubu który dostał, o ile ludzie w nich ciężko pracują, w tym przede wszystkim z naszą młodzieżą. To są pieniądze nas wszystkich i powinny być sprawiedliwie dzielone. Tymczasem są narzędziem brudnych gierek w rękach małych kłótliwych ludzi.
Marku szkoda , że nie dacie tych pieniędzy , bo może by pan T. sobie kupił Concordię i Polonie razem. Tak jak ktoś wcześniej napisał jak nie ma argumentów to są paszkwile. A tak na marginesie to zazdrość Cię zżera , weź się do roboty , a nie krytykuj innych , bo tylko to potrafisz.Trzeba być frustratem i nieudacznikiem , by z zawiści wypisywać paszkwile.
Mareczku , każdy sądzi według siebie. Sam masz lepkie ręce i uważasz ,że wszyscy tak samo postępują. Jeżeli masz dowody to zgłoś to do odpowiednich władz, a nie wypisuj na forum pomówień. Uważaj , bo i Twoim laptopem ktoś się zainteresuje.
a może tak nasze piłkarskie kluby (Concordia, Polonia, UKS Piotrcovia i UKS Przyjaźń) by usiadły wspólnie do stołu i dogadały się co do stworzenia jednego silnego klubu (oczywiście jak na nasze podwórko)?
Wspólnie zdecydowanie więcej by mogły one wywalczyć w UM. Silniejsze by było piłkarskie lobby. W każdym bądź razie trzeba by było się z nim w większym stopniu liczyć.
Pamiętajmy, że już znikła Piotrcovia Ptak, a teraz po ostatnich zamieszaniach niepewne bytu są seniorskie grupy Concordii i UKS Przyjaźń.
Nie czas na teraz jak ten klub by miał się nazywać, kto miałby w nim kierować, jak dokładnie miałby funkcjonować. Bo tak naprawdę ta piotrkowska piłka aktualnie nie za wiele znaczy zarówno w wydaniu seniorskim jak i młodzieżowym.
To taka nieśmiała propozycja, ale patrząc na to co się dzieje chyba jak najbardziej sensowna.
Idzie sie uśmiać z tych wszystkich komentarzy.. cóż raz coś się zaczyna a za chwile coś się kończy.!
Ogarnijcie te Klubu.! :)
Bóg z Wami ;*
A dlaczego taka sekcja piłki kopanej w wydaniu panienek nie istnieje przy któryms z istniejacych juz klubów piłkarskich tylko został utworzony kolejny,nastepny?Dla spełnienia swoich małych ambicji? Czy nie byłoby tak i prościej i taniej ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!