metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
jaki ~jaki (Gość)11.03.2011 08:29

"Tez_z_Piotrkowa" napisał(a):
Nie będzie poważnego sportu w Piotrkowie, a sport amatorski i młodzieżowy będzie robiony na niby. Nie ma nikogo w UM, kto chociaż trochę pochyli się nad tematem, bez układów.
Niestety zawodzi też Rada, a wydawałoby się, że przynajmniej 2 osoby powinny pomagać.

niektórzy radni poprzedniej kadencji przyznali się do tego że nie zawsze czytają to nad czym głosują , często głosują machinalnie to co podrzuci im urząd / tak było np. ze stypendiami/
w obecnej radzie jest silne lobby sportowe zwłaszcza jesli chodzi o dzieci i młodziez : mistrzyni świata , kurator oświaty , lekarze i nauczyciele , działacze sportowi , działacze osiedlowi - i co ? g............
znów stypendia dla super sportowców , znów podział dotacji wg. kryteriów wymyślonych na Ipietrze UM , brak rady sportu , brak urzędnika kompetentnego i odpowiedzialnego za sport dzieci i młodziezy , ukryte dotacje "pod stołem" , niewydolny organizacyjnie OSIR , referat edukacji obojętny na sport szkolny , baza sportowa na poziomie lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku , super inwestycje sportowe / orliki , stadion la / itd......

00

.... ~.... (Gość)11.03.2011 08:43

tylko pierwsza trójka??? Tadeusz Janusz jeszcze do nie dawna zapowiadał awans do I ligi,zresztą jak zawsze.

00

sportowiec ~sportowiec (Gość)11.03.2011 09:32

~ do anonima , tak pan Janusz obiecywał , ale żeby móc awansować trzeba spełnić wiele kryteriów , takich jak chociaż pomoc miasta. Na trzy lata istnienia klubu , to proszę pokaz inne , które dokonały przynajmniej połowę takiej pracy i osiągnięć. A co robią pozostałe Piotrkowskie kluby co sezon to gorzej piłka ręczna męska broni się przed spadkiem , żeńska , walka o V miejsce , Concordia szczyt ostatnie miejsce w III lidze , co rok to niżej , Polonia okręgówka, koszykarze liga wojewódzka , bo nic niżej nie ma, siatkówka poza rozgrywkami i można jeszcze długo i dużo. A klub , który istnieje dzięki pomocy sponsorów ubiegły sezon zakończył na III miejscu w II lidze ogólnopolskiej . I jak się to ma do tych co wyciągają ręce po kasę miejska i za co są dotowani.A tak na marginesie piłka nożna kobiet się rozwija , i coraz więcej klubów powstaje . Takim pozyttywny przykładem jest Widzew Łódź , gdzie powstała sekcja i szkoła mistrzostwa sportowego o profilu piłki nożnej dziewczyn. Tylko u nas liczy się koteria, układy.

00

szczesliwy ~szczesliwy (Gość)11.03.2011 15:10

już zostały przyznane dotacje z konkursów na dotacje do sportu dla uprzywilejowanych klubów . 40 tys. dla Polonii , wiadomo dlaczego, a jak nie to powinny zainteresować się odpowiednie organa , dzieciaki z UKS Piotrkovia, koszykarze, siatkarze( może coś wspólnego z dotacja ma wice dyrektorka Kacperek).Warto sie wreszcie przyjrzeć tym nieprawidłowościom. 115 tys. dla Concordii podpory Polskiego fudbolu.

00

kuba ~kuba (Gość)11.03.2011 16:28

Mamy w radzie ludzi ze sportu ,ale nic nie mogą zrobi. a starają się ale chojniak nie daje nic więc pretensje tylko do prezydenta nie do radnych od sportu.

00

Też_z_Piotrkowa ~Też_z_Piotrkowa (Gość)11.03.2011 18:47

Przeglądałem na BIP-ie UM wykaz klubów, które dostaną dotację. Współczuję ludziom z Przyjaźni. Mam nadzieję, że jakoś dacie radę, na złość układom i interesom. A władza kiedyś będzie inna, uczciwsza

00

Marek ~Marek (Gość)11.03.2011 23:36

Chciałbym powiedzieć ze w takich klubach jak Polonia czy Concordia są po cztery grupy młodzieżowe + seniorzy. Np taki Skalnik Sulejów grający w klasie okręgowej (ta sama liga co Polonia)otrzymuje 100tyś. Wiec o jakich my pieniądzach mówimy??!

00

Kibic ~Kibic (Gość)12.03.2011 00:06

do anonima , tak pan Janusz obiecywał , ale żeby móc awansować trzeba spełnić wiele kryteriów , takich jak chociaż pomoc miasta. Na trzy lata istnienia klubu , to proszę pokaz inne , które dokonały przynajmniej połowę takiej pracy i osiągnięć. A co ten Pan osiągnął z tymi dziewczynami!!! HE he dobre ! Proszę przyjść na mecz i zobaczyć ze te panie nie maja pojęcia o graniu w piłkę! To jest po prostu tragedia! I na co tu dawać kasę! O on chce porównywać Kluby z tradycją ( Concordię 100Lat i Polonie 60Lat)Do Przyjaźni ! Kpina ! Kpina!

00

zbopku ~zbopku (Gość)12.03.2011 09:59

do Kibica , jeżeli masz jakieś pojecie o sporcie to nie wypisuj bzdur. To tak jak by porównywać grę piłkarek ręcznych i piłkarzy. Co do osiągnięć to trzy oddziały szkółek w których łącznie trenuje około 80 dziewczynek, w ostatnim roku to dzieciaki z roczników od 1997 do 2002 z każdego turnieju przywożą miejsce na pudle. I drużyna w ubiegłym roku wywalczyła III miejsce w II lidze ogólnopolskiej(wiem ,ze takim ograniczonym ludziom jest to trudne do zrozumienia). W lipcu 2010 III miejsce na Światowej spartakiadzie młodzieży w Wiedniu w Austrii , gdzie dziewczyny wygrały z Amerykankami ,Chorwatkami, Niemkami . Żenadą jest to co wyprawiają tak wielce zasłużone kluby jak Concordia, Polonia( klas okręgowa i III liga). Jeżeli masz jakież pozytywne informacje na temat tych zasłużonych to się pochwal, bo to co ja wiem to afera goni aferę w Concordii. To są pozytywne przykłady edukacyjne dla młodzieży.Tak szczerze nie mam ochoty dyskutować z osobą , która nie ma merytorycznych argumentów , tylko potrafi personalnie atakować innych.I niech tak dalej będzie, trzeba się zrewanżować za "pomoc" w dostaniu do rady miasta , wiec w Polonię od kilku lat ładuje się kasę otwarcie jak i pod stołem.Całe sportowe środowisko Piotrkowa to wielka improwizacja i układy. Ten , który jest z władzą to się nie musi martwić o byt, a wszyscy inni się nie liczą. Nie ma jedności , każdy myśli tylko o sobie , a nie o całym sporcie w mieście. Nie zdarzył się jeszcze klub , który by głośno powiedział o nie sprawiedliwościach jakie są udziałem rządzących, bo boja się ,że sami mogli by popaść w niełaskę.A co do zasłużonych klubów to fakt, że swoje lata maja , ale oprócz tego potrzeba by trochę wykazać się w rozwoju i pokazać ,ze można tez zrobić coś bez oglądania się na innych, powalczyć o sponsora, coś wygrać , ale łatwiej wejść w układy i wyciągać rękę bo jestem zasłużony i mi się należy. A co do oceny to właśnie trzeba przyjść na mecz i dopiero oceniać, a nie krytykować. na mecz dziewczyn przychodzi więcej kibiców niż na tak zasłużony klub jak Concordia. Każdy trener , znawca sportu powie ,że kobiety i mężczyźni to są inne organizmy i inne predyspozycje pschomotoryczne , wydolnościowe, mentalne. Jeżeli się odmawia prawa do uprawiania sportu kobieta to widać gdzie ,żyjemy i co sobą reprezentujemy.Pozdrawiam kibiców tych jedynych wielkich słusznych klubów , które mają prawo istnieć w tym zapyziałym mieście.

00

... ~... (Gość)12.03.2011 12:01

~Kibic jesli chcesz wiedziec w UKS sie cały czas rozwija,w tym momencie posiada 2 szkółki gdzie szkolą sie młode dziewczyny.Chociaż by mozna stawiac na młodzież!!!
Ale bez pomocy miasta nie maja mozliwosci sie rozwijac. Piszesz o Concordi jakie on ma teraz osiągniecia? na chwile obecną żadne...gdy wchodzi sie tylko na ePiotrków,czytam porażka,porażka i porażka.Wiec chyba nie ma co o nich wspominac nawet.By klub mogł sie rozwijac potrzebne są pieniądze, wzomcnienia w druzynie...a jakich wzmocnien moze dokonac Przyjazn?rzadnych! Pieniądze sa dawane na wszystko ale nie na rozwijanie mlodziezy poprzez sport i nie mowa tu tylko o klubie Przyjazn.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat