Las musiał leżeć w jakiejś gminie, a ta przeważnie ma straż miejską bądź gminną(986). Jeżeli jednak nie możesz się do nich dodzwonić Policja także powinna pokierować co robić (dać numer) bądź samemu zająć się sprawą.
jak chciałbym dzwonić za każdym razem na policje, gdy widzę bezpańskiego psa, to musiałbym dzwonić kilka razy dziennie. Ale uważam, że policja ma ważniejsze spawy do załatwienia niż opieka nad zagubionymi czworonogami.
Jeszcze chciałem spytać znawców tematu, co robić jak widzę jak pies robi wielką kupę na chodniku, gdzie dzwonić?
Bardzo dobrze, że Ciuchcia ma szansę na normalny dom, że ktoś chce ją zaadoptować. Może los się do niej uśmiechnie i nie będzie pamiętała tych przykrych momentów swojego życia. A tego oprawcę powinni znaleźć i zrobić z nim porządek. Mam nadzieję, że spotka go zasłużona kara i też będzie cierpiał, jak ta bezbronna suczka, a może jeszcze bardziej.
[cytat="normalny"]jak chciałbym dzwonić za każdym razem na policje, gdy widzę bezpańskiego psa, to musiałbym dzwonić kilka razy dziennie. Ale uważam, że policja ma ważniejsze spawy do załatwienia niż opieka nad zagubionymi czworonogami]
Jak cię kiedys jakiś ugryzie to wtedy zmienisz zdanie. [
Do sąsiada zadzwoń, każdy każdego się czepia,że pies kupę zrobił a jak ludzie rzucają śmieci na chodnik to jest okej....
I takie pozytywne myślenie mnie cieszy u ludzi :).
Ja np. wsadził go do aresztu na 3 miesiące i rozpowiedział, że "lubi dzieci". Wtedy by mu się odechciało nie tylko znęcać się nad zwierzętami.
Ja bym go wzięła i postawiła na tym miejscu na jakim była ciuchcia i inne pieski! Ale dobrze że znalazła dom :)
panie normalny! Zgodnie z nauką Buddyzmu, zaznasz bólu i przeprosisz, pewnie jeszcze nie teraz. Karma nadejdzie nieuchronnie! Polecam przypomnieć sobie te słowa. Zła karma wraca. Dla szumowin z siła zdwojoną.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!