Można w bardziej zrozumiałej formie?
Miejmy nadzieję, że nikomu nic poważnego się nie stało. Na drodze trzeba być zawsze bardzo czujnym.
Kierowca ciezarowki wyjezdzal z drogi ustap pierwszenstwa przejazdu gdyż Volvo wyprzedzało inny samochod na pasach i na podwójnej ciągłej.. wina stoii po stronie Volvo.. Zrozumiałe ?
Ja zaś zrozumiałam tak:
Volvo zaczęło wyprzedzać (niestety, na skrzyżowaniu) ciężarówkę. Ciężarówka tego nie zauważyła albo olała. Tym samym zajechała drogę volvu.
Volvo zaczęło gwałtownie hamować. Wpadło w poślizg. W volvo przygrzmociła panda jadąca za volvo, bo nie zdołała wyhamować (jej wina).
Przy okazji zniosło fiata na zatoczkę.
Dobrze kombinuję?
Cytat pierwszy: "Wszyscy uczestnicy wypadku byli trzeźwi."
Cytat drugi: "Kierowca (jak dotąd nieustalony) ciężarówki".
Czy to oznacza, że kierowca ciężarówki nie miał przy sobie dokumentów, czy też po prostu sobie zwiał?
Przejeżdżałam tam chwile po wypadku, wyglądało nieciekawie, samochod w rowie, ktos w srodku, pelno rzeczy, ubran i szkla na drodze. Jeszcze sluzby ratunkowe nie byly na miejscu, ale mijaly mnie po drodze. Autobus na awaryjnych, pare samochodow jeszcze tam stalo. Ten odcinek od Piotrkowa do Sulejowa, a nawet dalej miejscowosci takie jak Jaksonek, Krasik itd - same nieszczęścia... Ciagle wypadki. Kazdego moze spotkac taka tragedia, bedzie jechal jakis idiota i przez niego mozna ucierpiec...
Pani tutaj zle kombinuje.volvo zaczelo hamowac za ciezarowka ktora zajechala mu droge.obaj byli na lewym pasie.volvo w momencie hamowania zarzucilo na fiata fiat odbil sie od autobusu i wyladowal na skarpie koziolkujac.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!