metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
fffgtf ~fffgtf (Gość)16.10.2024 12:26

Najgłupszy przepis jaki ostatnio wprowadzono.

86

? ~? (Gość)16.10.2024 12:44

W Piotrkowie jest dramat z oświetleniem. Piszę to jako kierowca jak i pieszy. Po zmroku nieraz trzeba się naprawdę mocno wysilić, aby zauważyć zbliżającego się do przejścia pieszego, nie mówiąc o pędzącym rowerzyście, a wiadomo samochód w miejscu się nie zatrzyma. Magistrat ma dostać bodaj 12 mln złotych z tytułu udziału we wpływach z podatku dochodowego od osób fizycznych. Może choć część tej kwoty przeznaczyć na poprawę widoczności przejść dla pieszych w Piotrkowie? Może w ten sposób unikniemy choć jednego tragicznego wypadku w mieście?

130

JanGutenberg1980 ~JanGutenberg1980 (Gość)16.10.2024 12:53

Przejścia w Piotrkowie są bardzo niebezpieczne nie oświetlone, jest ich za dużo - co kilkadziesiąt metrów, a piesi najgłupsi, zapatrzeni w smartfon wchodzą z Nienacka często w kapturze nie rozglądając się, myślą że są nieśmiertelni.

123

nap ~nap (Gość)16.10.2024 13:51

Na kamery kasy szkoda nie było ale żeby doprowadzić przejścia do stanu bezpieczeństwa to już nie. Dodałbym że oprócz oświetlenia często zebra jest wytarta, przejścia są w takich miejscach że pieszy wychodząc z "zza winkla" wchodzi od razu na przejście co bardzo ogranicza reakcję kierowcy.

80

tola ~tola (Gość)16.10.2024 15:43

piesi źle interpretują swoje pierwszeństwo, mają je dopiero na pasach a nie kiedy się do nich zbliżają, nie wolno im wpadać na jezdnię i stwarzać zagrożenie, a co do oświetlenia mało które przejście jest dobrze oświetlone, może czas to zmienić,niech nowa władza się wykarze

41

światełko ~światełko (Gość)16.10.2024 15:48

z oświetleniem w tym mieście jest na bakier. lampy prehistoryczne, ledwo zipią. po zmroku w ogóle nie widać przechodniów. świetne oświetlenie pasów na ul Dmowskiego przy przejściu przez pasy zapalają się światełka na jezdni.

30

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)16.10.2024 17:09

Już pół roku temu radny Winiarski zwracał uwagę na ten problem to byli tacy co go zhejtowali a teraz jest problem

40

ja ~ja (Gość)16.10.2024 14:37

Czesto chodze wieczorem przez pasy na Sulejowskiej ( kolo Miast Partnerskich). Pomimo pierwszeństwa na pasach, gdyby nie moje ograniczone zaufanie i obserwacja samochodow przy przechodzeniu, srednio ze 2-3 razy w tygodniu (gdybym lazła jak święta krowa) zostałabym potrącona.
I cóż mi wtedy po moim pierszeństwie.
Uważać trzeba.

160

Gość 2 ~Gość 2 (Gość)16.10.2024 18:20

Jadąc w Bełchatowie ulicą nad każdym przejściem dla pieszych dodatkowe 2 lampy na wejściu i zejściu z pasów nie da się nie zauważyć pieszego jednak można coś z tym zrobić

40

Ep ~Ep (Gość)16.10.2024 18:31

W temacie oświetlenia przejść dla pieszych wysłałem meilowo prośbę o wymianę oswietlenia w okolicach przejść dla pieszych nawet do byłego prezydenta miasta rok temu.I co cisza żadnych odpowiedzi.

50

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat