metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Mac ~Mac (Gość)25.09.2010 13:32

A co teraz nie jest "MADE IN CHINA"? Wspaniała odzież z Włoch czy Francji a na naszywce "wyprodukowano w chinach", takze obojętnie czy kupujemy w sklepie wszystko za 4zł czy w supermarkecie to 75% produktów na naszym rynku pochodzi z chin ;-)

00

anigav ~anigav (Gość)25.09.2010 14:25

"Mac" napisał(a):
czy kupujemy w sklepie wszystko za 4zł czy w supermarkecie to 75% produktów na naszym rynku pochodzi z chin

no nie wiarygodne

00

yy ~yy (Gość)25.09.2010 18:33

A ja w nowym supermarkecie chińskim na Dmowskiego na jednym z produktów zauważyłem narysowane flagi niektórych państw. Nad nazwą Germany widniała flaga ze sfastyką. Może ktoś to też zauważył. To chyba trzeba gdzieś zgłosić.

00

bizon bizonranga25.09.2010 22:19

Sami sobie bata kręcimy. Żałujemy dać 2 zł więcej za coś co odbija się później na naszym zdrowiu.

00

Katarzynkatoma ~Katarzynkatoma (Gość)26.09.2010 12:43

a ja powiem tak: na "stadionie" mam swój ulubiony punkt z butami niedrogie i fajne - identyczne ostatnio widziałam w galerii (nie piszę szczegółów aby nie podpaść;) tylko dwa razy droższe. mało tegow tych samych opakowaniach!, kupiłam a jakże butki w sklepie -mówię będzie gwarancja chociaż -i 10 dni później z prawa gwarancji musiałam skorzystać teraz czekam czy gwarancja zostanie uznana, bo wiadomo?

00

maja ~maja (Gość)26.09.2010 14:52

ja ostatnio kupiłam dziecku kurtkę w sklepie 5.10.15. i co się okazało, oczywiście wyprodukowana w Chinach, gdybym wiedziała wcześniej na pewno bym jej nie kupiła. Bo płacąc tak drogo oczekuję lepszego towaru.

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)26.09.2010 17:23

"maja" napisał(a):
Bo płacąc tak drogo oczekuję lepszego towaru.

A od kiedy ta sieć to dziecięcy Armanni??? A Ikea to co teraz robi?.....80% to Polska Chiny na Murzyny:))))

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)26.09.2010 17:26

"Katarzynkatoma" napisał(a):
a ja powiem tak: na "stadionie" mam swój ulubiony punkt z butami niedrogie i fajne - identyczne ostatnio widziałam w galerii (nie piszę szczegółów aby nie podpaść;) tylko dwa razy droższe. mało tegow tych samych opakowaniach!, kupiłam a jakże butki w sklepie -mówię będzie gwarancja chociaż -i 10 dni później z prawa gwarancji musiałam skorzystać teraz czekam czy gwarancja zostanie uznana, bo wiadomo?

Lubię takie teksty.Wnoszą trochę świeżości ...:)))Dzięki K

00

hyt ~hyt (Gość)27.09.2010 13:01

Proponuje wejść na stronę www.chińskie obozy pracy i wszystko w tym temacie.

00

K. ~K. (Gość)27.09.2010 15:16

A mnie się wydaje, że mylą państwo dwie rzeczy. Co innego chińskie produkty, masowo tam produkowane (oczywiście jakościowo kiepskie, bo najważniejsza jest niska cena, a nie jakość) i masowo kupowane przez europejskich hurtowników (stąd taki wysyp sklepów "za cztery złote" oraz chińskich marketów), a co innego zlecanie produkcji chińskim fabrykom, bądź w ogóle przenoszenie produkcji do Chin (ze względu na tanią siłę roboczą) przez właścicieli np. firm odzieżowych. I w tym drugim przypadku, metka "Made in China" nie powinna być groźna - jeśli właściciel marki zleci chińskiej fabryce wykonanie produktu z konkretnych materiałów (jeśli będzie chciał zaoszczędzić, to zleci użycie czegoś tańszego), to pretensje należy mieć do właściciela marki, a nie do Chińczyków.
A tak przy okazji, czytałam kiedyś ciekawy artykuł nt. szkodliwości niektórych produktów oraz o niedoinformowaniu klientów o pełnym składzie bądź nawet wprowadzeniu w błąd: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53660,8142643,Zrobieni_w_bambus.html

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat