Namawiają żeby jeść polskie mięso, polskie owoce, warzywa. Pytanie który z nich ma Polskie ciągniki, maszyny czy auta. Żart.
ciekawe zagadnienie socjologiczne i psychologiczne ,90% osób krytykujących protest rolników / słoma z butów wystaje / w mieście mieszkają w pierwszym /max/ dugim pokoleniu i ,,,,taka krytyka ? to że chcą godnie żyć i się rozwijać to problem ? zazdrości zawiści ,,,,,,sami spróbujcie
Trzeba zbiórkę pieniędzy dla nich zrobić.Widać że im się nie przelewa.
Sam hoduje świnie w cyklu otwartym. Nikt nie zmusza mnie do kupowania warchlaka z Danii. Na początku kupowałem nie powiem, ale od kilku lat kupuje warchlaki polskie. Nie za 500 zł tylko za 300. Sprzedawalem w kwietniu i maju poczatkowo za 4,50 A na końcu po 5,60. Trzeba mierzyć siły na zamiary. Nie narzekam raz sprzedam taniej raz drożej ale za każdym razem coś tam zostaje. Trzeba racjonalnie gospodarzyc a nie byle wiecej od sąsiada.
Z takimi brzuchami to i pracować wydajnie trudno. Jak moja firma będzie nierentowna, źle zarządzana to też mam protestować?
Tylko rolnik niema wakacji ani urlopów... I gdy by nie rolnik nie mieli byśmy co jeść
Grabica w akcji. Pracuję w sklepie z branży metalowej/około-metalowej. Połowa naszych klientów pochodzi z gminy Grabica. Goście przyjeżdżają wypasionymi BMW, Audi, Mercedesami, Jakieś nowe SUWy, jak coś kupują to standardowo z kieszeni "wypada" plik 100zł i 200 zł tak pewnie średnio z 10 tysięcy za jednym zamachem, standardowo targują się jak przekupki pod halą o każdą złotówę. Do tego po zdjęciach widzę, że traktory to nie stare wysłużone Ursusy tylko nowoczesne sorzęty. I tacy ludzie twierdzą że do każdej świni dokładają 200 zł. Śmieszne !! Jesteście prawdziwymi samarytaninami w takim razie. Takich ludzi ze świecą szukać co to nie mają kasy, ale zdobędą i oddadzą bliźniemu loool
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!