Młody Sulejów dla Pokoleń (młodzież z gm. Sulejów) organizuje jutro i w niedzielę na terenie wapienników Dni Otwarte - kolejną już akcję z cyklu "Stop odpadom w Sulejowie", przeciwstawiającą się dewastacji środowiska, a więc magazynowaniu tam niebezpiecznych odpadów, jak i działalności nielegalnej kopalni kruszywa. Bogu dzięki, bo przywracacie nam wiarę w młode pokolenie. Mile widziani, wręcz pożądani, byliby burmistrz Baryła i starosta Cubała. http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/1930554,bez-sciemniania-lipcowe-upaly-wrzesien-doskonaly,id,t.html#144505d77984b1e8,1,3,60
[cytat="myszak"]"kuczynska" napisał(a):
[/
cytat]Wszyscy mówią o demokracji ,a ja rodowita sulejowianka nie mogę dodawać komentarzy na stronie STOP ODPADOM W SULEJOWIE,ponieważ panowie Gaczkowski i Bartkowiak zablokowali mnie,gdyż miałam odmienne zdanie na temat tego co robią.
To można to odmienne zdanie wyrazić tutaj. Strona STOP ODPADOM o ile wiem to nie jest żadna gazeta.
Nie tylko Pan Ostrowski, lecz większość, prawie wszyscy liczą na "stołki" i profitu z takiej działalności "społecznej"
A Ty pracujesz za darmo? Co zrobiłeś dla tej gminy? Pokrzyczałeś na wiecu? Znowu uprawiasz tani populizm?
Nie wszyscy obecni i byli radni są tacy jak wypisujesz. Obrażasz uczciwych i pracowitych ludzi.
Akurat tylko jak podpisano umowę na odbiór smieci to żaden się nawet nie zająknał na sesji, że stawki 5 zł są o połowę za wysokie i że gmina zarobi na tym ponad milion zł choć obiecywano nie zarabiać na ludziach. Albo jak było absolutorium dla Baryły to ani jeden sie nawet nie wstrzymał. Nie wiem jak oni potem spojrzeli sobie w lustro i powiedzieli szczerze - jestem uczciwym człowiekiem
Jeśli ktoś płacił do tej pory uczciwie za śmieci, to 5 zł od osoby w rodzinie będzie taniej niż było! Za te 5 zł możesz oddać śmieci, popiół, odpady zielone, odpady wielkogabarytowe, zużyty sprzęt rtv i agd praktyczne wystawiając to przed posesje w określonym dniu.
Trudno jest wstrzymać się od głosowania nad absolutorium lub być przeciw jeśli jest ono udzielane za wykonanie budżetu, który się samemu uchwaliło. Czytając budżety na stronie UM nie widzę aby nie były wykonane. Więc uczciwe jest zagłosowanie "za" jeśli jest to wykonane - na tym polega absolutorium.
Głodnemu chleb na myśli. Boisz się o swój stołek ?
na wsi rozdano worków na odpady zielone
np. radnemu Władysławowi Czerwińskiemu wychodzi drożej
nie wszystkie uchwały budżetowe były zatw. jednogłośnie a i tak nawet to mnie nie przekonuje bo skala szkodzenia naszej gminie jest tak wielka. Strasznie wielka
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!