metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Cecylia ~Cecylia (Gość)04.02.2023 07:30

W mieście trzeba zmienić władze całą władzę od um po ciepłownie i inne spółki

213

rover ~rover (Gość)04.02.2023 22:51

Piotrków potrzebuje kompetentnych, odważnych ludzi z pomysłem

151

Rambo ~Rambo (Gość)03.02.2023 14:33

Plan jest krótki, zwolnić Krawczyńskiego, Sokalski na prezydenta. PO takich roszadach ciepło na pewno będzie tańsze.

2012

Liroj ~Liroj (Gość)05.02.2023 15:57

Panowie Sokalski i Ciszewski do roboty się w końcu weście a nie do koryta od lat próbujecie na hejtowaniu się dorwać

59

iRBis iRBisranga05.02.2023 14:20

Panie Ciszewski, Panie Sokalski.
To znacząca inicjatywa, oby się udało!
Myślę jednak, że trzeba działać szerzej. Faktyczną władzę w mieście od lat tworzy "układ" ludzi wpływowych, zamożnych i faktycznie dość starych. Są wpływowi - bo od lat w samorządzie, miejskich spółkach, urzędach. Są zamożni - bo pensje wysokie (koledzy o to dbają), są starzy - a stare układy tworzą stabilną i sprawną sieć powiązań i ogromne wzajemne wsparcie. W potocznej mowie to KLIKA.
Jak się tej kliki pozbyć?
Tylko w jeden sposób. W najbliższych wyborach, poczynając od RM, a później prezydenta - WYBIERZMY MŁODYCH!. Znajdźmy ludzi myślących nowocześnie, niepowiązanych z kolegami (jeszcze z PZPR), wolnych od wzajemnych zobowiązań personalnych. Preferowany wiek: mniej niż 40lat. Preferowane wykształcenie: wyższe, ekonomiczne, techniczne. Preferowane doświadczenie polityczne: ŻADNE.
Tylko to da nam szanse.
(Aby zaoszczędzić trudu etatowym hejterom informuję: osobiście się nie nadaję, jestem za stary!)

172

Ot co ~Ot co (Gość)06.02.2023 16:14

Tych dwóch nie trawię, ale Krawczyński powinien być odwołany.

20

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat