Zobaczcie chaszcze na miejskich posesjach. Chodnik przy ulicy 18 stycznia. Chodnik przy ul. Trzcińskiej. Dosłownie żenada. Nie da się przejść.
Załóżcie stowarzyszenie donosicieli to będziecie mieli zajęcie nieroby darmozjady.3
Jakieś 30 lat temu na wiosnę i latem po wsiach chodzili strażacy z Ochotniczej Straży i sprawdzali nie tylko sprzęt gaśniczy typu bosaki i tp. w zagrodach, ale również porządek na podwórkach, jak mieli zastrzeżenia za tydzień przychodzili ponownie sprawdzić i jeżeli nie było uporządkowane gospodarz miał wezwanie na kolegium. Zapewniam, że skutkowało, a i wioski były wysprzątane.
...wolno mnie. moja działka i moje chwasty.
i wyjaśniam, nie chwasty, tylko zioła.
A ciekawe kiedy KTOŚ zajmie się zachwaszczoną posesją na ulicy PRZEDBORSKIEJ????? Tam to już od dawna nikt nie zagląda, tyko pijący mocne trunki i psy wałęsające się bez właścicieli. PTB2017 i GOŚĆ, ciekawe czy chcielibyście mieć takie "coś" obok siebie. Suche trawy grożą pożarem, a Straż Miejska tego nie widzi.
Ta ulic jest mi bliska, fakt chaszcze szpecą ale więcej denerwuje fakt, że mieszkający w pobliżu wybrali tę ulicę na spacernik dla piesków które regularnie załatwiają swoje potrzeby.
Dla mnie to jest chore. Jakim prawem ktoś może wejść na moją posesję i mówić mi co mam robić. Tak jak to odśnieżanie chodników. Przecież ten chodnik nie jest mój. A jeśli mam go odśnieżać to zaraz miasto mnie może zmusi żebym na własną rękę krawężniki wymieniał. Brak słów.
A co jak ZDIUM odpisał pismo że nie posiada środków na koszenie ani pielęgnacje krzewów i drzew???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!