Do gościa, który pisze,że rolnicy to lenie
Wszystko by było ok.tak jak mówisz tylko nie każdy rolnik czy ogrodnik ma taką obsadę w ludziach tzn.rodzinie czy samemu sił już nie starcza na uprawę np.warzyw, zbiór,a potem jeszcze wielogodzinny, codzienne wystawanie na targach z towarem.
Zatrudniając kogoś z kolei do tego trzeba się liczyć z tym, że ten ktoś za darmo nie pracuje przecież.
W dobrej sytuacji jest gdy sam jest w stanie wszystkiemu podołać lub skorzystać z pomocy współmałżonka lub innego członka rodziny bliższej lub dalszej.
Wszystko super wygląda w teorii...z praktyką już nie jest tak kolorowo.
Takie jest przynajmniej moje zdanie na ten temat
Proste rozwiązanie. Przestańcie sprzedawać do skupów i sprzedawajcie sami. Tak zrobił jeden sadownik który sprzedaje jabłka w sobotę na giełdzie. Jak z nim rozmawiałem to powiedział że jak ma sprzedać jabłko do skupu po 0.35zł to woli przyjechać aż z pod Grójca i sprzedawać po 1 zł za kilogram. Dzisiejszy rolnik jest leniem bo łatwiej jest sprzedawać do skupu i szybciej a później jest płacz że niska cena. Ruszyć cztery litery i sprzedawać samemu, otworzyć sklepy z warzywami i owocami i po problemie
Ceny wzrosły też jestem zły ale to ciągłe pisanie o 500+ już nudzi. Myślicie, że jak by pis zabrał 500+, 13 emeryturę, odebrał podwyżki nauczycielom i innym z budżetu było by taniej??? Bo z tego wynika, że trzeba jeszcze odebrać zasiłki dla niepełnosprawnych i dla bezrobotnych. Piszcie coś z sensem bo już naprawdę nudne to się robi.
a co to kogo obchodzi! Rząd dobrze rządzi i trzeba na nich głosować a nie kwękać!
Mamy dobrą zmianę... Paliwo w górę, warzywa w górę, prąd w górę... Wszystko w górę a świnie przy korycie mają wszystko w d....
Drog ja tam pietruszke kupuje po 8 zł kapusta po 2 a ogórki po 3 zł wiec drog? ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!