Mamy dobrą zmianę... Paliwo w górę, warzywa w górę, prąd w górę... Wszystko w górę a świnie przy korycie mają wszystko w d....
a co to kogo obchodzi! Rząd dobrze rządzi i trzeba na nich głosować a nie kwękać!
Ceny wzrosły też jestem zły ale to ciągłe pisanie o 500+ już nudzi. Myślicie, że jak by pis zabrał 500+, 13 emeryturę, odebrał podwyżki nauczycielom i innym z budżetu było by taniej??? Bo z tego wynika, że trzeba jeszcze odebrać zasiłki dla niepełnosprawnych i dla bezrobotnych. Piszcie coś z sensem bo już naprawdę nudne to się robi.
Proste rozwiązanie. Przestańcie sprzedawać do skupów i sprzedawajcie sami. Tak zrobił jeden sadownik który sprzedaje jabłka w sobotę na giełdzie. Jak z nim rozmawiałem to powiedział że jak ma sprzedać jabłko do skupu po 0.35zł to woli przyjechać aż z pod Grójca i sprzedawać po 1 zł za kilogram. Dzisiejszy rolnik jest leniem bo łatwiej jest sprzedawać do skupu i szybciej a później jest płacz że niska cena. Ruszyć cztery litery i sprzedawać samemu, otworzyć sklepy z warzywami i owocami i po problemie
Do gościa, który pisze,że rolnicy to lenie
Wszystko by było ok.tak jak mówisz tylko nie każdy rolnik czy ogrodnik ma taką obsadę w ludziach tzn.rodzinie czy samemu sił już nie starcza na uprawę np.warzyw, zbiór,a potem jeszcze wielogodzinny, codzienne wystawanie na targach z towarem.
Zatrudniając kogoś z kolei do tego trzeba się liczyć z tym, że ten ktoś za darmo nie pracuje przecież.
W dobrej sytuacji jest gdy sam jest w stanie wszystkiemu podołać lub skorzystać z pomocy współmałżonka lub innego członka rodziny bliższej lub dalszej.
Wszystko super wygląda w teorii...z praktyką już nie jest tak kolorowo.
Takie jest przynajmniej moje zdanie na ten temat
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!