To tak jak z tymi naszymi busami. Ktos zwachal pieniadz, sciagnol zlom z zachodu troche podremontowal, ULC klepnal papier i wszystko prawnie jest ok. Jak jest wrzeczywistosci ? Widac i slychac :(
I dlatego wyjechałem z tego miasta bo takie problemy które wy macie to pies was wszystkich ...ał
Mieszkam kilkanaście kilometrów od lotniska. Buczący godzinami samolot słyszę nawet w piwnicy mojego domu.Uważam że jest to bezprawie. Nikt nie broni panu Jafernikowi prowadzenia działalności gospodarczej tj. płatnych skoków spadochronowych. ALE nie kosztem spokoju i dobrostanu mieszkańców w promieniu kilkudziesięciu kilometrów od lotniska. Przecież tu mieszkają ludzie z różnymi problemami zdrowotnymi, zwierzęta- mój pies wyje za każdym razem jak ryczące żelastwo przelatuje nad moim domem. Cały czas zastanawiam się gdzie są władze Piotrkowa , władze okolicznych gmin, Ochrona Srodowiska, która z urzędu powinna ścigać , a przynajmniej kontrolować takie postępowanie. JAKIŚ TAJEMNY UKŁAD.
Wojewódzki Inspektorat Ochrony Środowiska ciągle otrzymuje zgłoszenia o hałasie "bombowca" - niestety, instytucja ta jest całkowicie bezradna. Podczas przeprowadzonych w ubiegłym roku pomiarów hałasu, pilot zmienił po prostu zgłoszoną wcześniej trasę przelotu i ominął punkty pomiarowe. Prezydent Chojniak otrzymał od WIOŚ raport w tej sprawie, wraz z informacją o możliwości zarządzenia dokonania przez lotnisko przeglądu ekologicznego w zakresie emitowanego hałasu. Jak się okazuje, byłby to najlepszy sposób na pozbycie się uciążliwego przybysza z Bielska Białej. Hałas, jaki emituje to monstrum, osiąga wartość 80 dB przy dopuszczalnej normie na tym terenie 50dB.
Jak komuś przeszkadza, to do lasu się wyprowadzić. Tylko zabrać pokaźny zapas zatyczek do uszu bo zwierzęta cholernie tupią i nie uznają ciszy nocnej. Ciemnogród.
Samolot okolicznym rolnikom przeszkadza ale jak innym przeszkadza gnojowica wylewana na pola to mówią ze na wsi musi śmierdzieć. To teraz ja powiem rolnikom jest lotnisko to samoloty muszą latać.
Pan Jafernik nic nie wie że samolot hałasuje?
https://dlapilota.pl/wiadomosci/podhale24pl/skarga-na-halas-wywolywany-przez-samolot
http://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/44625/Skarga_na_halas_wywolywany_przez_samolot.html
http://www.bielsko.biala.pl/2850,artykul
Jak wam tak chce sie pisać,produkować,walić w te klawiatury,nic nie zmienicie,wszystko jest w zgodzie z prawem,latał,lata i będą latać dwa od przyszłego sezonu !!! pogódzcie się z tym !
Co za tępy ciemnogród !
Nad moją miejscowością ten buczący samolot się wznosi drogę powrotną ma identyczną, więc huk silników słychać co kilkanaście minut przez cały dzień, ten samolot nie przeszkadza tylko jednej Pani tych osób jest sporo więcej, a od nowego sezonu będą DWA BUCZĄCE złomy, pewnie skończy się na proteście pod AZP bo ludzie mają już dosyć tego hałasu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!