czlowiek sie takich boi.
te wielkie dzioby, brr.... nie raz sie dziwnie patrzą i oczywiscie brudzą...
Zgodnie z artykułem (ostatnie zdanie) ławki z parku przenieść do lasu, chyba z piotrkowianami a gawrony niech zamieszkają w parku po regeneracji. Należy także skoncentrować się na wzrastającej populacji gawronów wtedy możliwe będzie ich płoszenie podczas rozmnazania.
Brudzą, hałasują, dewastują otoczenie, a ich kłapanie dziobami trudno nazwać śpiewem. I jeszcze zaczynają atakować miejscowych... Są CZARNE. Przypadek? Nie sądzę! ;)
Gawrony mieszkały w tym parku już ponad 40 lat temu z tego co sam pamiętam. Jeśli komuś nie podobają się ptaki, to niech wyjedzie np. do Francji na Lazurowe Wybrzeże... Ani ptaków, ani owadów... Cieszmy się z tego co mamy... Głupie ptaszyska i tak są mądrzejsze od ludzi którzy ustawili ławki pod drzewami na których one mieszkają... Trzeba być całkowitym ignorantem żeby tak postawić ławki i potem czekać, jak na to zareagują ptaki :-) To mógł wymyślić tylko piotrkowski urzędnik. Osobnik który pisze "pełne ulistnienie"!!! W jakim to jest języku? W Polsce raczej stosuje się wyrażenie : drzewa gęsto pokryte liśćmi lub ewentualnie listowiem... Nasze miasto to jest coś naprawdę wyjątkowego w Polsce i na świecie :-)))
cyt"Głupie ptaszyska i tak są mądrzejsze od ludzi którzy ustawili ławki pod drzewami na których one mieszkają".....ty nie jesteś normalny. Problem w tym ,że kolonia gawronów z roku na rok rośnie. Mieszkam w pobliżu parku a więc widzę ,że tak się dzieje. Łagodne zimy się do tego przyczniają i łatwość dostępu do pokarmu.. Ludzie np.karmią kacaki w parku ,śmietniki.Brak naturalnych wrogów...co zaś do ławek. To gdzie je mają stawiać na środku trawnika? Jeszcze dwa lata temu w niektórych częściach parku gniazd nie było. Populacja wzrasta...
Z tym że te czarnuchy atakują to prawda. Nie jestem pewien tylko czy ludzi bo w moim przypadku atakują mojego psa gdy z nim wychodzę.
Zły to ptak, co własne gniazdo kala! Ławka, to co innego.
To jest chore miasto a ja jestem za ochroną gawronów.Ochrona środowiska w Łodzi ma rację,mają chronić ptaki a Majsak niech przestawi ławki!
Zostawcie gawrony w spokoju. Zawsze ten park kojarzyl mi sie z gawronami bo od kiedy pamiętam tam byly. Nagle zrobili lifcik parku i gawrony sa be. Przeciez jest chyba obsluga parku niech myje lawki kazdego dnia. A od ptasiego gówna jeszcze nikt nie umarł wiec w czym problem ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!